Mai rar: femeie cercetată pentru deținerea ilegală a unui pistol!

În cadrul activităților operative desfășurate de către polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, sprijiniți de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, respectiv cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, au fost efectuate două percheziții domiciliare, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Astfel, pe 16 martie, a fost efectuată o percheziție domiciliară, la locuința unei femei de 53 ani, din orașul Negrești. Ulterior, în urma cercetărilor derulate de polițiști a fost identificată o armă neletală, scurtă de tip pistol, deținută fără drept, supusă autorizării, peste 600 de proiectile metalice și un recipient cu aer comprimat, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Acestea ar fi fost introduse introduse în țară, fără drept, în cursul anului 2020, din Grecia. Femeia bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor nu figurează ca fiind deținătoare legală de arme și muniții supuse autorizării sau notificării. Cercetările sunt continuate de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, în vederea probării întregii activități infracționale.      

O zi mai târziu, a fost efectuată o percheziție domiciliară, la locuința unei bărbat de 49 ani, din comuna Crețești. La locuința percheziționată au fost depistate și 12 kilograme de carne vânat și un laț din șufă metalică. Cercetările sunt continuate de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „braconaj cinegetic” prevăzută de art 42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic (nr. 407 din 2006).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.