Buhăescu (PMP): ”Cristian Diaconescu va oferi o nouă identitate partidului”

0
922

Cristian Diaconescu este noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), fiind ales cu o largă majoritate în cadrul congresului desfăşurat la Sinaia, el fiind totodată desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024. Romulus Doru Buhăescu, președintele Organizației Județene PMP Vaslui, privește cu optimism parcursul viitor al formațiunii. ”Sunt încrezător că, având un nou președinte și o nouă echipă de conducere, PMP va avea mult mai multă credibilitate în plan intern și extern. Este în continuare nevoie de PMP în politica românească, se simte nevoia unei alternative viguroase, pregătită să facă față provocărilor pe care le avem în față, iar această alternativă suntem noi, cei de la PMP”, spune Buhăescu.

La Congresul PMP care avut loc pe 7 martie, Cristian Diaconescu a fost singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu propria sa echipă. Moțiunea „România respectată” a fost votată de 550 de delegaţi, doar 11 voturi fiind „împotrivă”. Un alt aspect important al congresului a fost decizia majoritară a delegaților de a renunţa la fuziunea cu UNPR (557 de voturi „pentru” şi 8 voturi „împotrivă”). În sfârșit, în urma votului dat în Comitetul Executiv Naţional, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Congresul PMP, spune Romulus Doru Buhăescu, a condus la o ”flexibilizare” a structurilor de conducere, la nivel national și regional: ”Era necesară o reașezare a funcțiilor de conducere; suntem mai supli și mai dinamici acum, iar decizia politică va ajunge mai ușor în teritoriu. Însă cel mai important câștig al nostru în urma congresului din 7 martie este, indiscutabil, la nivelul reprezentării. Noul președinte, Cristian Diaconescu, un nume respectat în politica internă și internațională, va oferi o nouă identitate partidului. Din acest motiv, sunt încrezător că, având un nou președinte și o nouă echipă de conducere, PMP va avea mult mai multă credibilitate în plan intern și extern. Este în continuare nevoie de PMP în politica românească, se simte nevoia unei alternative viguroase, pregătită să facă față provocărilor pe care le avem în față, iar această alternativă suntem noi, cei de la PMP”, a declarat Romulus Doru Buhăescu, președintele Organizației Județene PMP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.