Bârladul, Vasluiul și Hușul, din nou pe traseul mașinilor Google Street View din țară

0
1630

În următoarele luni, străzile din mai mult de o sută de localități din România, printre care se numără și Bârlad, Vaslui și Huși, vor fi traversate de mașinile Google Street View pentru a actualiza imaginile la 360° ale străzilor, șoselelor și autostrăzilor disponibile pe Google Maps.

În perioada martie – octombrie, mai multe autoturisme Google Street View, care utilizează cele mai performante camere foto pentru imagini la 360°, vor traversa țara de la Nord la Sud și de la Vest la Est. Ca și în urmă cu doi ani, mașinile vor străbate mai mult de o sută de localități din toate județele pentru a actualiza imaginile Street View din orașele vizitate, dar și pe cele ale șoselelor și autostrăzilor de pe Google Maps.

Printre numeroasele localități ce urmează să fie străbătute în acest an se numără și Bârlad, dar și Vasluiui și Hușul se află pe lista orașelor ce vor fi fotografiate în perioada martie – octombrie. Lista mai cuprinde și orașe precum: Arad, Alexandria, Bacău, Iași, Bistrița, Botoșani, Dorohoi, Deva, Hunedoara, Petroșani, Brașov, Sighișoara, Făgăraș, Ploiești, Călărași, Târgoviște, Giurgiu, Alba Iulia, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, București, Suceava, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Roman, Lugoj, Timișoara, Reșița, Sibiu, Pitești, Oradea, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Slobozia, Turda, Târgu Joi, Urziceni, Târgu Mureș, etc.

„Street View din Google Maps este o reprezentare virtuală a lumii din jur pe Google Maps, alcătuită din milioane de imagini panoramice. Conținutul Street View provine din două surse: Google și colaboratorii noștri. Prin eforturile noastre colective, le oferim oamenilor de pretutindeni posibilitatea de a explora lumea virtual. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe apă sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile. Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanță care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori”, spun inițiatorii acestei acțiuni.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Însă, acoperirea Street View la nivel național s-a realizat în anul 2012, când au fost preluate imagini panoramice de pe circa 40.000 de kilometri de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Tot în 2012 a fost fotografiat pentru prima dată la 360° și Bârladul, imaginile prelucrate (pentru a se ascunde numerele autoturismelor ori chipurile persoanelor pozate, etc.) fiind publicate abia în 2013. De atunci, mașinile Google Street View au mai traversat orașul de două ori: în 2018, când au fost actualizate imaginile cu Bulevardul Republicii, și în 2019, când a fost fotografiat întregul oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.