Vasluienii care vor să devină polițiști, poliţiști de frontieră, jandarmi, pompieri sau maiști militari auto, așteptați la înscrieri

0
1909

Vasluienii care vor să devină pompieri, polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi sau maiștri militari auto își pot depune cererile de înscriere în perioada 15 – 28 februarie, după caz, la Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, Seerviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Vasluienii care îndeplinesc condiţiile şi criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie, în funcţie de specializarea aleasă – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar. Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În total, sunt 2.403 locuri scoase la concurs pentru admiterea în şcolile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne.
În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţile de învăţământ, şi anume Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.483 pentru agent de poliţie, 220 pentru agent de poliţie de frontieră, 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi, 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă şi 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice şi a cunoştinţelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
În acest an, candidaţii vasluieni care vor opta pentru arma Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice în centrul zonal organizat la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni.

Proba de evaluare a cunoştinţelor va avea loc pe 27 martie, la inspectoratul județean aferent specializării pe care candidații vor să o urmeze.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior, pe site-urile inspectoratelor generale şi ale fiecărei instituţii de învăţământ:
Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliţie – http://www.scoalapolitie.ro/
Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, arma Poliţie – http://www.scoalapolcj.ro/
Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, arma Poliţie de Frontieră – http://www.avramiancu.ro/
Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/
Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, arma Pompieri – http://www.scoaladepompieri.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.