Vasluian în carantină la domiciliu, amendat în județul Argeș

0
1481

Un bărbat din județul Vaslui, care figura în carantină la domiciliu, s-a trezit cu o amendă uriașă din partea polițiștilor argeșeni. Incidentul s-a petrecut joi, 4 februarie, când oamenii legii efectuau obișnuitele controale zilnice pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19. La un moment dat, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat pe raza localității Micești un bărbat de 48 de ani, din județul Vaslui, care figura în carantină la domiciliu.

Acesta a crezut probabil că măsura carantinării la domiciliu este facultativă, nu obligatorie, așa că nu a avut nicio reținere în a părăsi locuința, ba chiar și județul, și a plecat prin țară. Din păcate pentru el, „fapta de vitejie” s-a soldat cu o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 5.000 de lei, aplicată conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. În plus, situația a fost comunicată reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Argeș, în vederea desfășurării anchetei epidemiologice care se impune.

Tot în cursul zilei de joi, polițiștii argeșeni au mai amendat și alte persoane ce trebuiau să se afle în izolare sau carantină la domiciliu dar au fost depistate pe stradă. Este cazul unei tinere de 24 de ani, din municipiul Curtea de Argeș și a unei femei de 41 de ani, din localitatea Mălureni, ce au fost amendate cu câte 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinării la adresa declarată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.