Vaccinarea anti COVID-19 în Vaslui, în ritm alert

0
647

Din cele 16.515 persoane vaccinate anti SARS-CoV-2 la nivelul județului Vaslui de la debutul campaniei naționale de imunizare, numai în cursul săptămânii trecute au fost imunizate aproape 25%, adică 4.022 de persoane. Cele mai multe au primit serurile Pfizer/BioNTech și Moderna la centrul de vaccinare amenajat la Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, respectiv 1.044.

În județul Vaslui, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat pe 4 ianuarie, primii imunizați fiind medicii, asistenții medicali, infirmierii, brancardierii, îngrijitorii, etc. din cadrul spitalelor din Vaslui, Bârlad, Huși și Murgeni, dar și personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, ISU, CPU, UPU, etc.

Potrivit unei situații întocmite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care au centralizat datele din toate centrele de vaccinare din județ, de la debutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în total 16.515 persoane, din care 10.035 de persoane cu prima doză și 6.480 de persoane cu doza a doua. Situația pe săptămâna 15 – 21 februarie se prezintă în felul următor: în total, au fost imunizate 4.022 de persoane, din care 1.897 de persoane la rapel (au primit deja a doua doză a serului).

Potrivit datelor centralizate de DSP Vaslui pentru săptămâna trecută, distribuția pe centrele de vaccinare din județ este următoarea:

• Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 48 persoane;

• Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși – 12 persoane;

• Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad – 30 persoane;

• Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad – 17 persoane;

• Clubul Pensionarilor Vaslui – 1.029 persoane;

• Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad – 1.044 persoane;

• Sala de Sport din str. Alexandru Ioan Cuza nr. 12 Huși – 496 persoane;

• Centrul Militar Județean Vaslui – 318 persoane;

• Centrul de Zi „Bucuria” Vaslui – 1.028.

„Pentru perioada 22 – 28.02.2021, sunt programate pentru vaccinare 1.765 de persoane eligibile. Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent și conține informații despre procesul de vaccinare, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/. Pentru suport, în vederea programării la vaccinare, vă rugăm să apelați numărul unic național – 021.414.44.25. Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.