SARS-CoV-2 a închis alte opt școli!

0
1613

În următoarele două săptămâni, elevii a patru școli din Dodești, Ivești și Pogonești, dar și preșcolarii a patru grădinițe din Dodești, Urdești, Ivești și Pogonești nu vor mai merge la cursuri, ci vor învăța după scenariul „roșu”, adică exclusiv online. Motivul: mai mulți educatori, învățători, profesori și elevi au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. Totodată, alte 44 de unități școlare din județ care, în primele două săptămâni de școală, au aplicat scenariul „verde” vor trece pe cel „galben”, adică doar o parte dintre ei vor învăța în sălile de clasă, iar 26 de unități vor trece de pe „galben” pe „verde”, care înseamnă că toți elevii vor participa la ore „față în față”. Nu în ultimul rând, 11 școli vor reveni în scenariul „galben” din cel „roșu”.

Noul coronavirus închide școală după școală! După ce, în primele două săptămâni din acest semestru, SARS-CoV-2 a închis 21 de unități de învățământ din județ, de astăzi, 22 februarie, se închid alte opt școli și licee. Astfel, în urma modificării situației epidemiologice în 15 UAT-uri din județ, în cursul zilei de 19 februarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a adoptat o hotărâre în legătură cu modul de desfășurare a cursurilor școlare din mai multe instituții de învățământ pentru următoarele 14 zile. Evident, aceasta a fost adoptată după ce Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a trimis la Prefectură o adresă, prin care se aduc la cunoștința CJSU Vaslui propunerile consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ din județ în vederea aprobării schimbării scenariului în care va funcționa fiecare unitate în parte. Modificările sunt avizate inclusiv de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Astfel, Hotărârea nr. 13 din 19 februarie 2021 prevede că se aprobă schimbarea scenariului de funcționare a unui număr de 89 de unități școlare, începând cu data de 22 februarie. În cazul a 44 dintre ele, se va trece de la scenariul „verde” la scenariul „galben”, 26 de unități – din „galben” în „verde”, 6 unități – din „galben” în „roșu”, 2 unități din „roșu” în „roșu” (carantină în localitate) și 11 unități din „roșu” în „galben”.

Așa cum au stabilit autoritățile centrale înainte de începerea celui de-al doilea semestru, scenariul „verde” prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, scenariul „galben” presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție, respectiv participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase / ani de studiu. Nu în cel ultimul rând, scenariul „roșu” prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase / ani de studiu.

Unde se va învăța exclusiv online?

Potrivit anexei Hotărârii nr. 13 din 19 februarie 2021, în următoarele 14 zile, vor susține exclusiv cursuri online opt școli și grădinițe din județ. Acestea sunt:

• Școala Gimnazială „Victor Ion Popa”, sat Dodești;

• Grădinița cu Program Normal, sat Dodești;

• Școala Primară Tămășeni, sat Dodești;

• Grădinița cu Program Normal, sat Urdești;

• Școala Gimnazială nr. 1, sat Ivești;

• Grădinița cu Program Normal nr. 1, sat Ivești;

• Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, sat Pogonești (carantină);

• Grădinița cu Program Normal, sat Pogonești (carantină).

„Rămân în vigoare prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru

Situații de Urgență Vaslui nr. 9 din 05.02.2021 și nr. 11 din 12.02.2021 privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Vaslui pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, pentru toate celelalte unități de învățământ de pe teritoriul Județului Vaslui la care nu se face referire în Hotărârea nr. 13 din 19.02.2021. Aceasta poate fi găsită la link-ul https://vs.prefectura.mai.gov.ro/media/presa/”, precizează reprezentanții Prefecturii Vaslui.

Astfel, începând de astăzi, 22 februarie, cele 640 de unități școlare din județ vor funcționa astfel: • 501 unități în scenariul „verde” (în scădere de la 519); • 123 unități în scenariul „galben” (în creștere de la 100); • 16 unități în scenariul „roșu” (în scădere de la 21).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.