Programarea online – serviciu electronic la dispoziția contribuabililor

0
1702

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală au dezvoltat și implementat serviciul electronic Programarea online, care dă posibilitatea contribuabililor de a se programa pentru întâlnirea cu un inspector A.N.A.F în vederea soluționării unei problematici fiscale, dar și pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual.

Serviciul de programări online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 3 – Programări online. Serviciul este disponibil și în Spațiul Privat Virtual.

Contribuabilii persoane fizice și persoane juridice se pot programa on-line pentru întâlnirea cu un inspector fiscal în vederea soluționării unei problematici fiscale la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui și ale serviciilor fiscale din Huși, Bârlad și Negrești.

 Contribuabilii, în funcție de problematica fiscală, vor fi primiți de funcționari fiscali în funcție de domeniul selectat, personal care aparține următoarelor structuri din cadrul unităților fiscale:

– declarații fiscale persoane fizice;

– declarații fiscale persoane juridice;

– evidență pe plătitor persoane fizice;

– evidență pe plătitor persoane juridice;

– avize și autorizații (case de marcat);

– executare silită persoane fizice;

– executare silită persoane juridice;

– cazier fiscal;

– asistență contribuabili;

– evitarea dublei impuneri.

Serviciul de programare online este pus la dispoziția contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluționare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute.

În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceștia vor fi preluați în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programării).

Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai după ce s-a efectuat operațiunea de termometrizare și doar dacă aceștia poartă mască de protecție (care să acopere gura și nasul). Contribuabilii care nu îndeplinesc aceste condiții vor fi informați cu privire la anularea programării și la necesitatea reprogramării cu respectarea condițiilor menționate.

Pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta Administrației Județene a Finanțelor Publice Vaslui este amenajat un spațiu dedicat, în apropierea punctului de acces în sediu, respectiv la parter – partea dreaptă.

Contribuabilii – persoane fizice care doresc să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual fără a se deplasa la sediul organului fiscal au posibilitatea de a se programa online pentru efectuarea identificării de la distanță de către organul fiscal prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).

În acest scop, în aplicația „Programări online” după bifarea tipului de persoană (persoană fizică) și completarea rubricilor cu datele de identificare și organul fiscal la care se dorește programarea, se va alege serviciul: Identificarea vizuală on-line (sistem video).

Programarea online pentru identificarea vizuală online (sistem video) trebuie efectuată în termen de zece zile de la înregistrarea în Spațiul Privat Virtual. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se efectuează prin completarea și transmiterea cererii de înregistrare în Spațiul Privat Virtual, disponibilă la următorul link: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jsp.

În cererea de înregistrare în SPV, contribuabilul își exercită opțiunea privind aprobarea prin identificare vizuală online ( în câmpul „Tipul de aprobare”).

În cazul exercitării de către persoana fizică a opțiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, A.N.A.F transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de poștă electronică completată în formularul de înregistrare, care cuprinde:

  1. instrucțiuni de desfășurare a identificării vizuale online ce se va derula;
  2. comunicarea faptului că, în situația în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data și ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.

c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora și data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;

d) reguli de conduită.

În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.