Primăria Bârlad va da în judecată Asociația Seelen Für Seelchen

La mai bine de doi ani și jumătate de la expirarea contractului de asociere dintre Primăria Bârlad și asociația germană Seelen Für Seelchen, ONG-ul încă nu a eliberat și redat municipalității terenul de 600 metri pătrați primit în 2016 pentru construirea unui nou padoc destinat cazării maidanezilor capturați din oraș. În consecință, primăria se pregătește să acționeze în instanță asociația pentru a o obliga să-i redea terenul, dar și o sumă de bani reprezentând contravaloarea lipsei de folosință în tot acest timp.

Pe data de 26 februarie, sala mare a Cinematografului „Victoria” Bârlad va găzdui ședința ordinară a Consiliului Local (CL) Bârlad din această lună. Printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi se numără și unul ce face referire la „acordarea unui mandat special primarului Bârladului în vederea reprezentării intereselor Consiliului Local Bârlad în fața instanțelor judecătorești, cu scopul promovării unei acțiuni împotriva Asociației Seelen Für Seelchen Bârlad, cu sediul în Bârlad, str. Republicii nr. 185, bl. G1-2, sc. B, ap 1, jud. Vaslui”.

„Ținând cont de faptul că va fi promovată o acțiune împotriva Asociației Seelen Für Seelchen Bârlad și, în consecință, pe rolul instanței de judecată va fi un litigiu care va avea ca obiect eliberarea, de către Asociația Seelen Für Seelchen Bârlad, a terenului în suprafață de 600 metri pătrați, fără sarcini, situat în Bârlad, strada Republicii nr. 281 bis, județul Vaslui, respectiv oligarea acesteia la plata sumei de bani reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a terenului respectiv, ca urmare a încetării contractului de asociere în participație nr. 52/18.07.2016, în care Consiliul Local Bârlad va avea calitate procesuală activă, se apreciază ca fiind oportună desemnarea unei persoane care să reprezinte interesele autorității deliberative în justiție, motiv pentru care este oportun a se acorda un mandat special primarului Bârladului în vederea reprezentării intereselor Consiliului Local Bârlad în fața instanțelor de judecată, cu acest scop”, se arată în referatul de aprobare al proiectului inițiat de primarul Dumitru Boroș.

Dacă cei 21 de consilieri vor fi de acord cu această inițiativă în forma publicată zilele trecute, atunci edilul șef va semna toate actele procedurale care se emit în numele și pe seama CL Bârlad. Tot în proiectul de hotărâre se menționează că mandatul este dat pentru toate actele procedurale întocmite atât în faza de judecată, în toate ciclurile procesuale, cât și în faza de executare silită. Se precizează, de asemenea, că primarul poate împuternici o persoană cu studii superioare juridice de lungă durată din cadrul aparatului de specialitate al primarului care să reprezinte interesele deliberative, precum și ale UAT Bârlad.

Terenul de 600 de metri pătrați la care se face referire a fost dat cu titlu gratuit de municipalitate către Seelen Für Seelchen, în cursul anului 2016, pentru construirea unui al doilea padoc public pentru maidanezii strânși de pe străzi. Întrucât adăpostul deținut de oraș la acel moment avea o capacitate de 150 de locuri și toate erau ocupate, noul padoc construit de ONG cu fonduri private putea găzdui 300 de câini fără stăpân. Problema este că înțelegerea dintre cele două părți a fost valabilă timp de doi ani, adică între 18 iulie 2016 – 18 iulie 2018.

În urma negocierilor purtate pentru încheierea unui nou contract, nu s-a ajuns la un acord, cu atât mai mult cu cât primarul Boroș a cerut majorarea capturărilor lunare de la 50-60 la 100, iar reprezentanții ONG-ului au refuzat categoric. Așa că, pe 24 octombrie 2018, edilul a semnat un nou contract, însă cu Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor IVETS Galați. Înțelegerea a intrat în vigoare începând cu 1 noiembrie și era valabilă până pe 31 decembrie 2018, timp în care asociația se obliga să ridice de pe domeniul public 140 de câini fără stăpân.

După expirarea noului contract, primăria a organizat două licitații publice, abia la cea de-a doua înscriindu-se doi candidați. Câștigătoare a fost desemnată asocierea formată din Asociația „Sprijină câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL din Vaslui, iar contractul a fost semnat pe 13 iunie 2019 și are o valabilitate de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.