Președintele, vicepreședinții și consilierii județeni vor avea legitimații

0
360

În ședința de joi, conducerea Consiliului Județean le va propune consilierilor un proiect de hotărâre prin care atât conducerea, președintele și vicepreședinții, cât și consilierii județeni se vor dota cu legitimații și insigne.

Președintele Consiliului Județean, vicepreședinții și consilierii județeni vor putea fi recunoscuți de acum înainte și după legitimații și insigne. Acestea vor fi comandate după ședința de joi, când se va lua în discuție și, probabil, va fi aprobat un proiect de hotărâre propus de conducere prin care este ales modelul legitimațiilor și al insignelor, pe care aleșii județului ar urma să le poarte cu mândrie la piepturi.

„Materialele utilizate pentru confecţionarea legitimaţiilor vor fi, în funcţie de posibilităţi: a) hârtie albă satinată sau carton subţire alb satinat pentru tipărire, lipite pe carton, pe al cărui revers s-a caşerat în prealabil pânză impregnată, mată sau lucioasă, având culoarea negru, albastru-închis (bleumarin) sau vişiniu-închis; b) carton satinat, alb pe faţa destinată tipăririi şi având pe revers culoarea alb, negru, albastru-închis (bleumarin) sau vişiniu-închis, cartonul fiind tratat după tipărire prin laminare în folie transparentă, după unul dintre procedeele utilizate în prezent în acest scop; c) material plastic flexibil alb cu grosimea de 0,3 – 0,5 mm, urmând în rest recomandările de la lit. b). Legitimaţiile vor avea lungimea de 80 mm şi lăţimea de 55 mm. Legitimaţiile vor avea în colţul stânga sus marcate: culorile drapelului României, unde culoarea albastră este dispusă în partea de sus, precum şi Stema României”, se precizează în proiectul de hotărâre.

În privința insignelor, se precizează că „semnul distinctiv este o insignă confecţionată din tombac, argintată, având forma unui scut, cu dimensiunile de 24/28 mm, pe care sunt marcate: culorile drapelului României, Stema României în cazul preşedintelui consiliului judeţean şi vicepreşedinţilor consiliului judeţean, respectiv stema judeţului, pentru consilierii judeţeni, denumirea localităţii şi precizarea calităţii alesului local”.

În ceea ce privește motive care stau la baza acestor „împodobiri” ale consilierilor și conducerii CJ, acestea sunt determinate de respactarea legii, pentru că, după cum se spune în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, „Potrivit prevederilor art. 206 alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, după depunerea jurământului de către președintele consiliului județean și după alegerea vicepreședinților consiliului județean, acestora li se înmânează o legitimație, semnată de președintele de ședință, respectiv de președintele consiliului județean, precum și un semn distinctiv al calității acestora, pe care au dreptul să îl poarte, potrivit legii, pe întreaga durată a mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.