Pictorul Costică Onuță, la 70 de ani – Expoziție de pictură naivă

0
918

Iubitorii de pictură naivă sunt invitați, în perioada 19 februarie – 18 martie 2021, la Muzeul Județean «Ștefan cel Mare» Vaslui să viziteze expoziția personală a artistului Costică Onuță.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 19 februarie 2021, ora 12.00, în sala Multimedia a muzeului, invitați în cadrul vernisajului fiind Victor Munteanu, directorul Muzeului Etnografic al Moldovei, din cadrul Palatului Culturii Iași, și Ana-Maria Rață, muzeograf în cadrul aceleiași instituții.

Creația artistului Costică Onuță, absolvent al Școlii populare de artă din Vaslui în 1984, clasa prof. Eugen Balan, este recunoscută la nivel national, dar mai ales internațional, picturile sale regăsindu-se în expoziții organizate la New York, Paris, Viena, Veneția, Bangkok, Madrid sau Salonic.

Costică Onuță redă prin picturile sale, într-un mod inconfundabil și plin de fascinație, mirifica lume a satului. «Lucrările sale demonstrează, cu prisosință, că și-a însușit acele reguli de bază ale construcției imaginii, ale armoniei, dozajului și echilibrului cromatic, fiind totodată nelipsit și umorul, ca element constitutiv al artei naive».

”Evenimentul își propune să marcheze împlinirea a 70 de ani de viață a artistului și 42 de ani de activitate în slujba artei, artă pe care artistul o consideră vindecătoare, întrucât cu ajutorul ei a reușit să depășească o gravă problemă de sănătate. Vă așteptăm să vizitați expoziția în perioada amintită și să vă bucurați acuratețea și coloristica celor mai reprezentative tablouri oferite de talentatul pictor. Vernisajul expoziției va fi transmis live pe pagina de facebook – Cultura Vaslui, iar iubitorii de artă vor putea “vizita” expoziția și prin intermediul unui tur virtual ce va fi postat pe data de 19 februarie 2021, pe aceeași pagină”, a declarat Anca Isabela Iacob, consultant artistic, responsabila de eveniment.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul  Județean Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și Muzeul Județean «Ștefan cel Mare» Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.