Oportunitate pentru absolvenții de liceu: o carieră în structurile MAI

Începând de astăzi, 15 februarie, încep înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere în școlile de agenți ale Poliției Române. În total, sunt disponibile nu puțin de 1.483 de locuri în diversele structure ale Poliției, și 220 de locuri, în cele ale Poliției de Frontieră. Examenele propriu zise vor debuta pe 18 martie, cu susținerea probei de evaluare a performanței fizice, rezultatele finale ale selecției urmând a fi anunțate pe 16 aprilie. Atenție, una dintre condițiile obligatorii de participare la examen o reprezintă diploma de bacalaureat!

Candidații interesați de o carieră în cadrul Poliției Române vor susține o probă de evaluare a performanței fizice în perioada 18-24 martie 2021 și o probă de verificare a cunoștințelor în data de 27 martie 2021, care va fi susținută la unitățile de selecție. Examinarea medicală se va desfășura doar după parcurgerea acestor două etape. Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare va avea loc până la data de 10 martie. Urmează susținerea probei de evaluare a performanței fizice în centrele zonale de selecție, în perioada 18-24 martie, iar susținerea probei de verificare a cunoștințelor se va realiza la unitățile de selecție, la data de 27 martie. Examinarea medicală a candidaților rămași în concurs se va realiza după parcurgerea acestor etape, în perioada 29 martie – 16 aprilie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să se facă  până la data de 17 aprilie. În acest an, sunt disponibile 1.283 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, din care câte 25 de locuri sunt rezervate pentru romi și persoane aparținând altor minotirăți și 200 de locuri, la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, acolo unde 5 locuri sunt rezervate candidaților de etnie romă, și 3 locuri, celor aparținând altor minorități. Deasemenea, pentru viitori polițiști de frontieră sunt disponibile 220 de locuri Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”  din Oradea.

Toți cei interesați își pot depune dosarul de recrutare la sediul inspectoratelor de poliție județene, iar candidații vor fi repartizați pentru evaluarea performanței fizice pe centre zonale, în funcție de domiciliu, indiferent de opțiune. Toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat, actele necesare la înscriere și probele de concurs se regăsesc pe site-ul Poliției Române: https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-februarie-martie-2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.