ION DIMA (5.12.1946- 18.02.2021)

1
3118

A plecat dintre noi, cu siguranță într-o lume mai bună, ing. ION DIMA, unul dintre specialiștii de marcă ai agriculturii din zona Moldovei. Om hărăzit cu alese calități, Ion Dima lasă un gol pe care niciodată nu îl vom putea umple. Deplângem trecerea lui în neființă, însă știm că și-ar dori, de acolo de unde a ales să se odihnească puțin, să ni-l amintim așa cum a fost: o fire veselă și prietenoasă, cu o înțelepciune izvorâtă dintr-o experiență de viață bogată, un om discret, care și-a iubit mai presus de orice familia, un om bun și săritor, care a avut pentru fiecare o vorbă bună și un sfat. Un OM de care ne va fi mereu dor, pentru că alesele calități pe care le-a cultivat în timpul vieții ne vor fi călăuză pe mai departe.

Ion Dima s-a născut în satul Șișcani, la 5 decembrie 1946. Aici a urmat cursurile Școlii primare, apoi, la Huși, Școala elementară și cursurile Liceului din aceeași localitate. Dragostea pentru pământ și rădăcinile viguroase l-au călăuzit, firesc, spre Facultatea de Agronomie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad”, din Iași. După absolvire, ca tânăr specialist, a ocupat funcții de răspundere în sectorul agricol vasluian, fiind, în mai multe rânduri, director al instituției. S-a pensionat în 2009, lăsând locul unei noi generații de specialiști, la a căror formare a contribuit nemijlocit.

Familist convins, ION DIMA și-a iubit și prețuit soția și fiica, și-a apreciat la superlativ ginerele, pe ”băiatul lui”. Alături de familie, cu toții, trebuie să ne luăm rămas bun de la el.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Cei care l-au cunoscut și apreciat își pot lua rămas de la Ion Dima sâmbătă, 20 februarie. Slujba de înmormântare va avea loc în aceeași zi, la ora 14.30, la Cimitirul ”Eternitatea” Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe bunul nostru prieten și rudă,,nenea Țică “.Încă nu putem crede și accepta plecarea lui la ceruri….Suntem triști, foarte triști…Nu știm cu ce cuvinte de îmbărbătare să o susținem pe ,,tanti Geta și Claudita “Vă iubim dragele noastre, asa cum l-am iubit și pe el.Un om adevărat, un specialist adevărat, un familist exemplar…Îl vom păstra mereu în inimile noastre. Familiile Dima și Mihailescu din Târgu Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.