Grădiniță din Bârlad, închisă din cauza Covid 19!

0
1170

Crește numărul elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din unitățile de învățământ vasluiene infectați cu noul coronavirus, motiv pentru care unele unități, deschise odată cu debutul celui de-al doilea semestru, revin la scenariul roșu, respectiv predare online. Ultima „victimă” este Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Bârlad, închisă la începutul acestei săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis prin Hotărârea nr. 14 luată luni, 22 februarie, suspendarea cursurilor în modalitatea față în față și trecerea în scenariul roșu, cu predare online, a Grădiniței cu program prelungit nr. 4, unitate aflată în subordinea Școlii Gimnaziale de Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad. Decizia a fost luată după ce patru angajați ai grădiniței (un cadru didactic și trei personal nedidactic) au fost confirmați ca fiind infectați sau contacți ai unor persoane confirmate ca purtători ai virusului SARS Cov 2. Din fericire, nici un preșcolar nu a fost confirmat ca fiind infectat cu temutul virus, însă, ca măsură de precauție, micuții vor trebui să stea acasă cel puțin 14 zile, până se confirmă că nu mai apar alte infectări.

Din păcate, în ciuda faptului că incidența cazurilor confirmate de Coronavirus la nivelul  județului a scăzut foarte mult, Vasluiul fiind, cu doar 24 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore și 0,9 la mie incidență, pe locul 17 în coada listei celor mai afectate județe de acest flagel în ultimele 14 zile, crește însă numărul cazurilor de Covid înregistrate la nivelul elevilor și a personalului didactic. Astfel, dacă după prima săptămână de la redeschiderea cursurilor, erau raportate doar 2 cazuri de infectare în rândul elevilor și 6 cazuri, în rândul cadrelor didactice, ieri, 22 februarie, ISJ Vaslui a anunțat că „La nivelul celor 640 de unități de învățământ din județ, au fost infectați și se află în izolare 22 de elevi, 14 cazuri personal didactic, 2 cazuri personal didactic auxiliar și 7 cazuri, personal nedidactic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.