Giratoriul Podu Pescăriei devine istorie!

0
2984

După ani de zile în care s-a circulat haotic și foarte greoi la intersecția străzilor Ioan Popescu, Alexandru Vlahuță, Ștefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza și Colonel Simionescu Sava din Bârlad, în sfrșit, în această săptămână, va fi desființat sensul giratoriu din zona Podul Pescăriei. În acest sens, reprezentanții municipalității le recomandă șoferilor să fie foarte atenți pentru că, de acum, prioritate vor avea conducătorii auto care se deplasează dinspre strada Paloda spre Ioan Popescu, renunțându-se astfel la ocolirea pe cele două poduri.

După două tentative eșuate în 2016 și 2017, în noiembrie 2020, Consiliul Local Bârlad a aprobat, în sfârșit, desființarea sensului giratoriu din zona Podul Pescăriei. Vorbim despre o intersecție unde se întâlnesc străzile Ioan Popescu, Alexandru Vlahuță, Ștefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza și Colonel Simionescu Sava și, unde, în prezent, atât mașinile mici cât și cele de mare tonaj circulă foarte greu. Însă, odată eliminate marcajele care indică existența sensului giratoriu, prioritate vor avea șoferii care vin de pe strada Ioan Popescu, în acest sens artera urmând să fie semnalizată corespunzător.

Astfel, după câteva luni în care s-au făcut toate demersurile și s-au obținut avizele necesare desființării giratoriului, de astăzi, 22 februarie, echipele SC LDP Reiser SA Bârlad vor trece efectiv la lucrările de punere în practică a hotărârii Consiliului Local aprobate la finele lui 2020. Adică vor monta indicatoare de semnalizare corespunzătoare, din care să reiasă fără echivoc faptul că giratoriul nu va mai exista.

„Aducem la cunoștință publică faptul că, în perioada 22-26 februarie 2021, circulația rutieră în intersecția Podul Pescăriei va fi reglementată pe sens prioritar înainte dinspre strada Paloda spre strada Ioan Popescu, renunțându-se astfel la ocolirea celor două poduri (se va desființa sensul giratoriu actual). Lucrările de semnalizare a intersecției se efectuează de SC LDP Reiser SA Bârlad, în baza avizului nr. 372826/03.10.2019, emis de Poliția Municipiului Bârlad – Biroul Poliției Rutiere, și în baza prevederilor HCLM nr. 295/25.11.2020. Rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită în zona în care se realizează noua semnalizare rutieră și să respecte întocmai semnificația noilor indicatoare, începând cu data de 24 februarie 2021. Mulțumim pentru înțelegere!”, este anunțul publicat de Primăria Bârlad pe pagina oficială de socializare a instituției.

Reamintim că, din cauza nepunerii în aplicare a dispozițiilor Serviciului Rutier Vaslui și a Biroului Rutier Bârlad, prin care autoritățile locale bârlădene erau anunțate că au la dispoziție până pe 30 ianuarie 2017 să desființeze acest sens giratoriu, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) a Municipiului Bârlad a fost amendată de două ori de către Serviciul Rutier Vaslui. Pe 1 februarie 2017, a fost sancționată cu suma de 3.045 lei, iar pe 2 februarie 2017, cu încă 2.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.