Gimnastele și atleții din Bârlad, răsplătiți cu premii în bani de către autorități

0
2275

Pentru al treilea an, după 2017 și 2018, gimnastele și atleții legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care au obținut premii la competițiile naționale și internaționale desfășurate în lunile noiembrie-decembrie 2020 au fost răsplătiți cu premii în bani. În total, municipalitatea a alocat suma de 6.800 de lei.

Anul 2020 este al treilea an, după 2017 și 2018, în care autoritățile locale bârlădene au organizat o festivitate pentru a-i răsplăti cu premii în bani pe sportivii legitimați la CSS Bârlad ce s-au remarcat la competițiile de profil din ultimele luni. Este vorba despre competițiile naționale și internaționale din lunile noiembrie-decembrie 2020, vizați fiind atleții și gimnastele. Rugbiștii au fost „săriți” de la premiere în acest an, întrucât sportul cu balonul oval este o disciplină sportivă de contact, iar competițiile au fost anulate de la debutul pandemiei.

Deși, inițial, ceremonia de premiere programată pentru sâmbătă, 20 februarie, fusese anunțată pentru CSS Bârlad, aceasta a avut loc în sala de ședințe „Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Primăriei Bârlad. Maeștri de ceremonii au fost primarul Dumitru Boroș și senatorul Iulian Bîca, care i-au felicitat pentru performanțele excepționale pe sportivi, părinți și antrenori, le-au urat succes în activitatea viitoare și le-au transmis că fără sacrificii, efort, disciplină și dăruire nu se pot obține rezultatele dorite.

Prezent la ceremonie, antrenorul de gimnastică Liviu Iordache a rostit și el câteva cuvinte, în special de mulțumire la adresa autorităților care au organizat această gală. În continuare, s-a trecut la premierea efectivă a celor mai buni sportivi, în ordinea prezentată pe lista întocmită de conducerea CSS Bârlad. Aceștia au primit câte o medalie simbolică, o diplomă și un plic cu bani.

Atleții Laurențiu Vrabie și Ștefania Paula Cristea-Buhuș, care au obținut premiul III în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Juniori 2, au fost răsplătiți cu câte 500 de lei. Gimnasta Amalia Balan, care a cucerit medalia de bronz la individual compus și câte una de argint la bârnă și sol la Campionatul Național de Gimnastică Artistică al Junioarelor I (Ploiești), a primit 800 de lei. Acesta nu a fost prezentă la premiere, ci a fost reprezentată de mama sa.

Gimnastele Amalia Puflea, Andra Donose și Florina Trică, care s-au remarcat la același campionat și care au concurat la categoriile Junioare I, II, respectiv III, au fost răsplătite cu câte 1.000 de lei. Astfel, Amalia Puflea a cucerit medalia de aur la sărituri, Andra Donose a obținut câte o medalie de aur la individual compus, bârnă și sol și câte una de argint la sărituri și paralele, iar Florina Trică a obținut trei medalii de aur din cinci posibile (individual compus, paralele și sol) și o medalie de argint la sărituri.

Nu în ultimul rând, un plic cu 2.000 de lei i-a fost oferit Danielei Trică, pentru performanța reușită cu echipa de senioare a României în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică din Mersin, Turcia, unde a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană continentală. Pentru că se află în cantonament cu lotul național, aceasta nu a fost prezentă, așa că premiul i-a fost ridicat tot de mama unei colege.

Trebuie spus că atleții sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar, iar gimnastele de soții Ana Maria și Liviu Iordache. Excepție face Daniela Trică, transferată din noiembrie de la CSS Bârlad la CS Dinamo București, dar care, de patru ani, se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara), unde e inclusă în lotul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.