Gimnastă CSS Bârlad, în cantonament la Izvorani

0
1428

Timp de o săptămână, una dintre gimnastele legitimate la CSS Bârlad, care beneficiază de bursă olimpică, a luat parte la un cantonament de pregătire centralizat desfășurat la Izvorani, județul Ilfov.

În intervalul 11-18 februarie, Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, județul Ilfov, a găzduit un stagiu de pregătire centralizată pentru gimnastele cu vârste între 9-14 ani din câteva centre de juniori din țară. Mai exact, au participat gimnastele incluse în proiectul național „Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat în 2014 și finanțat de Petrom, care se bucură de sprijinul unor mari campioane ale țării precum Nadia Comăneci, Lavinia Miloșovici, Simona Amânar, Gina Gogean, Sandra Izbașa și bârlădeanca Andreea Răducan, dar și de cel al antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, care au condus mulți ani lotul național de gimnastică. De fapt, Bellu și Bitang au supervizat cantonamentul, alături de antrenorii federali.

Astfel, pentru că virusul SARS-CoV-2 încă „dă târcoale” și măsurile de distanțare continuă să fie obligatorii, la acest cantonament au fost convocate doar 17 sportive de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor Constanța, Centrul Național de Junioare – Grupa Dinamo București, Centrul Național de Junioare – Grupa Steaua București și Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

În timp ce din Constanța și din București au participat 17 fetițe, Bârladul a trimis o singură gimnastă. Este vorba despre Andra Crina Donose, care urmează să împlinească 12 ani și care este inclusă în categoria Junioare II, Nivel 4, ce a fost însoțită de antrenorul Liviu Iordache.

„Din cauza perioadei pe care o traversăm, cantonamentul organizat acum la Izvorani nu are amploarea celor din anii trecuți, când erau convocate în jur de 40 de gimnaste. De această dată, au luat parte mai puțin de 20 de fetițe, fie beneficiare de bursă olimpică, fie incluse în programul «Țară, țară, vrem campioane!». Din păcate, din Bârlad a mers doar Andra Donose, ce face parte din prima categorie. Astfel de cantonamente se fac periodic, pentru ca oficialii Federației Române de Gimnastică și ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care asigură finanțarea celor două programe, să verifice nivelul de pregătire tehnică al copiilor. Ne pregătim pentru prima competiție națională oficială din acest an, ce va avea loc undeva prin luna iunie. Nu putem spune data exactă, pentru că pandemia schimbă de la o zi la alta calendarul competițional”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache, șefa catedrei de gimnastică din cadrul CSS Bârlad.

Ca și în anii precedenți, cantonamentul s-a desfășurat sub supravegherea atentă a Marianei Bitang și lui Octavian Bellu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.