Edilii Bârladului vor să închidă „robinetul de bani” de la Reiser!

0
1290

După o încercare eșuată în iulie 2020, autoritățile bârlădene încearcă din nou să reducă cheltuielile lunare enorme cu salariații TESA din cadrul SC Reiser SA, firma Consiliului Local ce se ocupă cu plombările și asfaltările din oraș. În acest sens, primarul Boroș a inițiat un proiect de hotărâre prin care propune atât reducerea salariilor tuturor angajaților, cât și reducerea numărului de personal, în special de la birouri.

Printre proiectele de hotărâre ce urmează să fie dezbătute în ședința ordinară a Consiliului Local (CL) Bârlad din data de 26 februarie, se numără și unul ce vizează „aprobarea numărului de personal, a organigramei și statului de funcții cu salarizare pentru Societatea de Lucrări Drumuri și Poduri Reiser SA Bârlad”. În caz că mai este cineva în oraș care nu știe, Reiser este o firmă acționariată de CL Bârlad ce se ocupă cu lucrările de plombare, pavare, bordurare și asfaltare a străzilor din localitate și care, anual, primește o căruță de bani de la bugetul local, cei mai mulți bani ducându-se pe salariile celor câteva zeci de angajați, în special a personalului administrativ.

După cum se precizează în referatul de aprobare al proiectului, acesta a fost inițiat pentru a pune în practică Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) nr. 31 din 6 iulie 2020 ce prevede taman aceste lucruri. După cum se știe, hotărârea a fost aprobată ca urmare a votului consilierilor locali din data de 22 iunie 2020 în calitate de acționari ai societății, când s-a ajuns la concluzia că este nevoie rapid de un plan de reorganizare a societății pentru reducerea cheltuielilor. De asemenea, proiectul a fost inițiat ca urmare a memoriului semnat de directorul societății, Daniel Buzamăt, și trimis primarului pe 18 februarie.

„Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții de salarizare al personalului din cadrul societății LDP Reiser SA Bârlad este inițiat la solicitarea AGA din data de 22 iunie 2020. Astfel, organigrama și statul de funcțiuni cu salarizare s-a modificat conform anexelor. Organigrama are un număr de 61 de posturi, din care 1 post de director, 6 posturi TESA – studii superioare, 4 posturi Tehnic Producție – studii superioare de scurtă durată și 50 posturi de muncitori. Având în vedere cele prezentate, propunem organizarea societății LDP reiser SA Bârlad în scopul eficientizării activității prin realizarea unor investiții în utilaje performante și reducerea costurilor de funcționare prin modificarea organigramei și a statului de funcții cu salarizare așa cum sunt prezentate în anexe”, se arată în memoriul întocmit de conducerea Reiser.

Rămâne de văzut dacă cei 21 de consilieri locali vor vota această inițiativă. Cert este că aceasta este a doua oară când se încearcă reducerea cheltuielilor de la Reiser prin reducerea salariilor și a numărului de angajați, prima tentativă, din iulie 2020, soldându-se cu un eșec întrucât social-democrații ajutați de ex-liberalul Adrian Todireasa s-au opus categoric. Asta după ce, în iunie 2020, liberalii ceruseră desființarea societății, dar s-au lovit de același „zid”. Imediat după acel moment, consilierii liberali au emis un comunicat de presă în care explicau motivele pentru care doreau dizolvarea Reiser.

„De ce am dorit noi, consilierii locali PNL, dizolvarea Reiser:

1. Depolitizarea societății. Am vrut să arătăm că suntem primii care renunțăm la funcții, dacă acestea sunt considerate funcții politice.
2. Prin desființarea Reiser și înființarea unui serviciu public în subordinea Consiliului Local – așa cum este serviciul Gospodărie, se realizează economii la bugetul local de peste 1,3 milioane de lei (13 miliarde de lei vechi).

3. Nu se desființează locuri de muncă, cei care sunt direct productivi au serviciul asigurat.
4. În schimb, tot personalul TESA, care are salarii și de 100 – 150 de milioane de lei pe lună și care s-au învățat ca, în timpul verii, să stea în concedii medicale, să treacă la muncă, să fie plătiți exact pentru ceea ce fac și să facă lucruri de calitate.
5. S-a constatat că întregul personal de la Reiser primea ORE suplimentare. S-a ajuns în situația în care personalul TESA primea suplimentar la salarii peste 4.500 de lei într-o lună doar pentru ore suplimentare. Cu acești bani puteau să angajeze mai mulți oameni și să formeze mai multe echipe.
6. Am încercat încă din anul 2018 restructurarea Reiserului și renegocierea salariilor, dar reprezentanții PSD din AGA s-au opus întrucât oamenii lor își pierdeau funcțiile.
7. Nu-și luau concedii de odihnă, pentru care cereau banii, dar figurează cu sute de zile de învoire.

8. S-au găsit peste 750 de zile de concediu medical. Împărțiți la 40 de lucrători și vedeți care era situația din societate. Cele mai multe zile erau plătite din banii Reiser.
9. Bugetul pentru salarii este de peste 50% din cifra de afaceri. Astfel, un inspector are peste 80 de milioane de lei net pe lună, un inginer are și peste 120 de milioane de lei pe lună, iar un șef de echipă are și peste 90 de milioane de lei net pe lună. Și aceste venituri sunt medii lunare nete.
În concluzie, nu putem ca mereu să adunăm impozitele de la câteva blocuri, pentru a putea plăti salariul unui șef de la Reiser”, se arată în comunicatul consilierilor liberali din iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.