Deputatul Mihai Botez propune simplificarea procedurilor pentru înființarea cluburilor sportive

0
440

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, este un apropiat de sport, inițiind și participând chiar și la un maraton, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020. Dar cine ar fi crezut că este interesat de înființarea unui club sportiv?! El l-a interpelat pe ministrul Tineretului și Sportului, cerând simplificarea procedurilor.

Deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, este un apropiat al sportului, inițiind și participând la mai multe acțiuni cu caracter sportiv. O astfel de manifestare, un maraton organizat în timpul campaniei electorale, l-a determinat să întârzie la dezbaterea electorală organizată înainte de alegerile locale, la care a participat împreună cu ceilalți candidați la președinția Consiliului Județean Vaslui.

Și după alegeri Botez a rămas în zona acelorași preocupări, prima sa acțiune în redobândita calitate de deputat fiind să-i adreseze o interpelare ministrului Tineretului și Sportului prin care cere simplificarea procedurilor pentru înființarea unui club sportiv.

Parlamentarul USR reproșează actualelor proceduri că sunt de natură să-l deruteze pe cel care ar avea o asemenea inițiativă.

„Din nefericire, Regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000 aprobat prin HG 884/2001 care reglementează pașii specifici pentru înființarea unui club sportiv nu a fost sincronizat cu modificările aduse OG 26/2000”, îi transmite parlamentarul vasluian ministrului. El constată cu această ocazie unele neconcordanțe, cum ar fi faptul că celui care dorește să înființeze un club sportiv i se cere o dovadă a patrimoniului inițial, deși, potrivit modificărilor aduse de OG 26/2000, aceasta nu mai este necesară. Totodată, parlamentarul îl întreabă pe ministru dacă are de gând să elimine neconcordanțele semnalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.