Burse mai mari pentru elevii din școlile speciale

0
657

Elevii din școlile speciale aflate în subordinea Consiliului Județean Vaslui vor primi, începând cu acest an, burse de merit și burse sociale mai mari. Consilierii județeni au aprobat, în ședința de ieri, un cunatum al burselor de merit de 650 de lei pe lună, iar pentru bursele sociale, de 500 de lei pe lună.

Elevii vasluieni ai școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean (CJ) Vaslui vor primi în acest an burse mai mari. Este vorba despre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Vaslui, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” din Vaslui, Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Negrești și Școala Profesională „Sfânta Ecaterina” din Huși, pentru care au fost aprobate 259 de burse, din care 79 de merit, 11 de studiu și 169 de burse de ajutor social. Bursele de merit vor ajunge la o valoare de 650 de lei pe lună, iar bursele sociale, la 500 de lei lunar.

„Mă mir că nu întreabă nimeni de ce am majorat aceste alocații. Eu cred că, în condițiile actuale, analizând nivelul cuantumurilor din trecut, se impune o majorare semnificativă”, a spus dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, precizând că este vorba despre copii aflați în situații speciale și familii cu dificultăți majore, cu venituri reduse. „Poate că lucrurile acestea ar trebui să le judecăm ceva mai mult pentru că una dintre caracteristicile unui consilier județean este să se aplece asupra a ceea ce poate face el”, a adăugat președintele CJ Vaslui.

Consilierul Gheorghe Pricop a cerut ca președintele CJ Vaslui să vorbească cu primarii, pentru ca și aceștia să mărească bursele elevilor. „Nu aș putea să spun acum dacă vor fi receptivi. La Vaslui s-a discutat și a fost o opoziție foarte puternică, pare-mi-se din partea consilierilor liberali”, a spus Buzatu despre inițiativa majorării burselor elevilor discutată în Consiliul Local Vaslui, reamintindu-le consilierilor județi că „CJ Vaslui a intervenit cu fonduri pentru a da posibilitatea administrațiilor locale să funcționeze, să plătească curentul și toate celelalte”, arătând că, în aceste condiții, primăriile locale nu au posibilitatea de a majora bursele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.