Bilete de transport gratuite pentru elevi!

0
1013

Odată cu reînceperea fizică a cursurilor, mijloacele de transport în comun se vor umple cu elevi care vor circula la și de la școală, cu atât mai mult cu cât aceștia beneficiază de gratuitate la serviciul de transport public local. Aceștia nu trebuie însă să uite de măsurile de protecție sanitară ce trebuie respectate pe mijloacele de transport persoane, portul măștii de protecție și respectarea, pe cât se poate, a distanței sociale fiind obligatorii!

Elevii din învățământul preuniversitar de stat beneficiază de gratuitate atât în cazul transportului rutier local, inter sau intrajudețean, cât și pe liniile de cale ferată, costul abonamentelor aferente fiind suportate în totalitate de către primării. În cazul elevilor care învață la unitățile de învățământ din municipiul Vaslui, aceștia pot beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport de persoane ale Transurb SA, operatorul serviciului de transport public local din subordinea primăriei. „Prin gratuitate la serviciul de transport public local se înțelege deplasarea gratuită a elevilor din învățământul preuniversitar acreditat / autorizat cu mijloace de transport local pe toate liniile / traseele aprobate și cu un număr nelimitat de călătorii zilnice, pe tot parcursul anului calendaristic”, se arată în HCL 153/17.12.2020 privind aprobarea procedurii de decontare a facilităților la transportul public local în municipiul Vaslui. Solicitările pentru abonamente gratuite se transmit o singură dată pe parcursului unui an calendaristic, către operatorul de transport, în acest caz, Transurb SA Vaslui, prin cerere scrisă și prezentarea carnetului de elev vizat pe anul școlar în curs. Abonamentele se pot elibera lunar sau anual, valabilitatea lunară fiind condiționată de vizarea lunară de către operatorul de transport, cu prezentarea de către beneficiar a carnetului de elev vizat pe anul școlar în curs. De asemenea, beneficiarul trebuie să aibă permanent asupra sa carnetul de elev, la prezentarea abonamentelor, care sunt nominale și netransmisibile. Dealtfel, acest lucru este stipulat chhiar pe documentul eliberat de operatorul de transport alături de alte date, precum numele și prenumele elevului, unitatatea de învățământ și clasa la care este înmatriculat acesta, precum și de inscripția „număr nelimitat de călătorii pe toate traseele / liniile”. „Solicitarea și eliberarea abonamentelor se poate face și prin mijloace electronice, cererile de eliberare a acestor documente fiind disponibile și pe site-ul Transurb SA”, anunță Mariana Plăcintă, directorul societății de transport în comun de persoane care operează pe raza municipiului Vaslui.

Trebuie spus că, în municipiul Vaslui, de asemenea gratuități la transportul public de persoane beneficiază și persoane cu handicap, în condițiile legii, dar și persoanele vârstnice, de peste 70 de ani. Aceștia, dar și ceilalți călători, nu trebuie să uite că pe mijloacele de transport în comun de persoane, portul măștii de protecție și respectarea, pe cât se poate, a distanței sociale sunt obligatorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.