Atleți bârlădeni, incluși în loturile naționale din 2021

0
1362

Grație rezultatelor excelente obținute la competițiile sportive din anul 2020, chiar dacă au fost puține din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, doi dintre atleții bârlădeni au fost incluși în loturile naționale de Juniori 2 (U18), Juniori 1 (U20) și Tineret (U23) pe 2021. Ambii sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar.

Timpii foarte buni scoși, respectiv distanțele foarte mari reușite de doi dintre atleții bârlădeni în campionatele și concursurile din anul 2020 i-au convins pe oficialii Federației Române de Atletism că merită să îi aibă în vedere pentru competițiile internaționale din 2021. Asta chiar dacă anul trecut a fost unul pandemic, în care a primat distanțarea socială și respectarea restricțiilor și a măsurilor de protecție, așa că au fost organizate mai puține competiții decât erau prevăzute în calendarul oficial al Federației.

În plus, unii sportivi nici măcar nu au participat la toate concursurile desfășurate în 2020, pentru a nu risca infectarea cu SARS-CoV-2. Chiar și așa, în cadrul unei ședințe de la finele anului trecut, cei mai buni sportivi din țară au fost incluși, pe categorii de vârste și diferite probe, în lotul național ce va reprezenta România la concursurile internaționale ce vor avea loc în 2021.

Astfel, dintre atleții legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, la lotul național de Juniori 2 (adică sub 18 ani) a fost inclus un sportiv, într-o singură probă. Concret, grație timpului obținut (2:01:18) la Campionatul Național de Juniori 2 de la București (14-15 august), Andrei Anton, în vârstă de 17 ani, face parte din lotul de sportivi vizați pentru cursa de 800 metri.

Și din lotul de Juniori 1 (adică sub 20 ani) face parte tot un sportiv din cadrul CSS Bârlad, mai exact o atletă. Este vorba despre Ștefania Paula Cristea-Buhuș (Junioară 2), care este inclusă în lot la proba de suliță 0,6 kg, cu o aruncare pe distanța de 37,91 metri, reușită la Cupa României OPEN pentru Juniori (24-25 iulie, București).

Nu în ultimul rând, tot Ștefania Paula Cristea-Buhuș, în vârstă de 17 ani, a fost inclusă și în lotul național de Tineret (U23). Cum proba ei este aruncarea suliței, evident, face parte din lotul de aruncătoare cu sulița de 0,6 kg.  

Trebuie spus că ambii sportivi sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar, care spune că este mândru că, și în 2021, va avea măcar doi atleți suficient de buni încât să fie selecționați de oficialii Federației pentru a face parte din loturile naționale în vederea participării la competițiile internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.