Atlete CSS Bârlad, argint la Campionatul Național de Marș

0
1281

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, CSS Bârlad a fost reprezentat la Campionatul Național de Marș de două atlete ce au obținut rezultate notabile în cursa de 10.000 metri. Dacă, la individual, nu au „atins” podiumul, la concursul pe echipe au reușit să câștige medalia de argint, împreună cu încă două sportive de la SCM Deva, club la care sunt legitimate și fetele din Bârlad.

Municipiul Timișoara a găzduit sâmbătă, 20 februarie, ediția de iarnă a Campionatului Național de Marș, desfășurat în jurul Stadionului „Dan Păltinișanu”. Competiția a fost organizată pe mai multe distanțe și s-a adresat mai multor categorii de vârstă, în speță Seniorilor (distanța 20 kilometri), Tineretului (U23 – distanța 20 kilometri), Juniorilor 1 (U20 – distanța 10 kilometri), Juniorilor 2 (U18, băieți – distanța 10 kilometri, fete – distanța 5 kilometri), Juniorilor 3 (U16, băieți – distanța 5 kilometri, fete – distanța 3 kilometri), Copiilor 1 (U14, băieți – distanța 3 kilometri, fete – distanța 2 kilometri), Copiilor 2 (U12, băieți – distanța 2 kilometri, fete – distanța 1,5 kilometri).

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Clubul Sportiv {colar (CSS) Bârlad a avut reprezentare și în proba de marș, trimițând la Timișoara două atlete, respectiv Sorana Țuțu și Delia Florea, însoțite de antrenorul Lucian Bolgar. Ambele sportive sunt incluse în categoria Junioare 1 (U20) și se pregătesc pentru această ramură a atletismului (marș) de circa trei ani, însă Campionatul Național de Marș de la Timișoara este prima competiție oficială la care au participat.

Iar rezultatele obținute sunt foarte bune: la individual, Sorana Țuțu a ieșit pe locul opt, în timp ce Delia Florea s-a clasat pe locul zece. Ambele au dublă legitimare – CSS Bârlad și SCM Deva – așa că s-au înscris și în proba pe echipe, unde au concurat alături de două atlete de la SCM Deva și au cucerit titlul de vicecampioane naționale și medalia de argint.

„Întotdeauna este loc de mai bine, dar pentru o primă competiție s-au descurcat bine. Marșul este o disciplină foarte grea, pe care nu oricine poate să o practice. Sorana Țuțu a fost alergătoare în probele de 1.500 și 800 de metri, însă nu a mai performat, așa că am căutat alte probe la care să se adapteze și ne-am oprit la marș, disciplină pe care o practică de vreo trei ani. A luat-o treptat, până a învățat pasul de marș, iar acum începem să concurăm la toate campionatele de marș. Delia Florea face atletism de vreo trei ani, însă nu prea a participat la competiții. Acum doi ani, a ieșit pe locul cinci în proba de 3.000 de metri la Campionatul Național de Junioare 3 de la Pitești”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenorul fetelor.

Acesta a precizat că, odată ce va începe sezonul competițional în aer liber, când vremea se va încălzi, sportivele vor participa la toate campionatele de marș din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.