UPDATE: Ambulanță lovită de un șofer care s-a făcut nevăzut!

0
1383

UPDATE: 
„În autoturism se aflau patru bărbați în vârstă de 19, 29, 32 și 40 de ani, toți din Bârlad. Mașina a fost abandonată de aceștia la scurt timp după accident, fiind găsită de colegii mei la intrarea în satul Coroiata, comuna Bogdănești. Este înmatriculată în Vaslui și aparține unui bărbat din Bârlad, tatăl unuia dintre pasageri. Cel de 19 ani a fost găsit în seara accidentului și dus la audieri, în timp ce ceilalți trei au fugit. Acesta a declarat că voiau să meargă la Bogdănești și ca el a condus mașina până aproape de Pensiunea Mira, după care, la volan, a trecut cel de 29 de ani. Tânărul găsit de colegii mei marți seară deține permis de conducere și a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Ceilalți trei s-au prezentat la Poliție astăzi (miercuri, n. r.), la ora 15.00″, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.Pentru că bărbatul de 29 de ani, cel care se afla la volan în momentul impactului cu ambulanța, a refuzat să sufle în fiolă în fața polițiștilor, acesta a fost dus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai ales că, spun oamenii legii, la audieri, acesta încă mirosea a alcool. Impactul s-a produs la intersecția DE 581 cu DJ ce duce spre Bogdănești. Bârlădeanul de 29 ani aflat la volan, cel mai probabil în stare de ebrietate, nu a aproximat bine distanța, iar atunci când a virat la stânga, a acroșat ambulanța.”Colegii mei vor continua cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier, iar la final vor lua măsurile legale care se impun”, a mai precizat Gheorghiță. 

O ambulanță din stația Bârlad, ce transportase un pacient la spitalul din Vaslui și se întorcea înapoi, a fost scoasă din uz după ce a fost implicată într-un accident rutier. O mașină care nu i-a acordat prioritate a lovit autosanitara, după care s-a făcut nevăzută. 

În mai puțin de două săptămâni, trei dintre autospecialele din dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au fost implicate în accidente de circulație în urma cărora au suferit daune care le-au scos din folosință pentru ceva timp. Cel mai recent accident s-a produs marți, 9 februarie, cu puțin înainte de ora 20.00, aproape de Bârlad. Mai exact, pe DE 581, pe raza comunei Banca, la intersecția spre Unțești. Concret, autosanitara tocmai revenea la Substația Bârlad după ce transportase un pacient la Spitalul Județean de Urgență. La un moment dat, a fost acroșată de un autoturism condus de un șofer ce a fugit de la locul accidentului.”O ambulanță C2 din Substația Bârlad a fost implicată într-un accident rutier pe Drumul European 581, la intersecția cu drumul spre Unțești. A fost lovită de o altă mașină ai căror pasageri au fugit inițial de la locul accidentului. Nu au fost victime. Ambulanța nu avea pacient. Se întorcea de la Vaslui după ce predase un pacient. Momentan, ambulanța nu este funcțională și a fost înlocuită cu una de rezervă”, ne-a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.”Accidentul a fost anunțat la numărul de urgență 112 la ora 19.45. O ambulanță a fost acroșată de un autoturism care a plecat de la fața locului. Colegii mei desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier și pentru a identifica autoturismul implicat și ocupanții”, ne-a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.
Vom reveni cu detalii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.