„Aglomerație” mare la Bârlad: 21 de constructori interesați de construirea noului corp al Grădiniței nr. 5!

0
3740

La licitația privind construirea și dotarea noului corp de clădire la Grădinița nr. 5 Bârlad, lansată pe SICAP la mijlocul lui ianuarie, au fost depuse oferte din partea a 21 de firme interesate, distribuite în șase ofertanți unici și o asociere. Urmează ca, până la jumătatea lui iunie, dosarele cu documentele depuse să fie evaluate din punct de vedere tehnic și financiar, iar apoi să aflăm câștigătorii licitației. Investiția se preconizează a se realiza în decurs de 20 de luni și se ridică la circa 4 milioane de lei, majoritatea banilor provenind de la Uniunea Europeană.

Pe data de 15 ianuarie, Primăria Bârlad a publicat pe SICAP, portalul pentru licitațiile online, anunțul privind lucrările de execuție pentru obiectivul de investiții „Construire și dotare corp nou pentru Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 «Clopoțel», municipiul Bârlad, județul Vaslui”. Investiția are o valoare totală de 3.230.980,09 lei fără TVA (adică 3.844.866,31 lei cu TVA). Licitația a fost lansată la mai bine de un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare cu fonduri europene. Potrivit anunțului, firmele interesate de această investiție și-au putut depune ofertele până pe data 15 februarie, ora 15.00. Până la expirarea perioadei de înscriere au fost depuse șapte oferte. Astfel, oferte au fost făcute din partea a 21 de firme, distribuite în șase ofertanți unici și o asociere.

Acestea sunt: • Ofertant unic Iasicon SA (leader), Dyatransal 2012 (subcontractant 36,55%), Facility Instal SRL (subcontractant 1,57%), SC Mic Das SRL (subcontractant 0,15%) și H2O Maintenance (subcontractant 0,35%); • Ofertant unic Compact Conart (leader) și Con-In Construcții Industryale (terț); • Ofertant unic Stasform Consult (leader), ROMOLD (terț) și SCIR (terț); • Ofertant unic Triculescu Adrian Alexandru (leader), Lex Protect Buzău (subcontractant 0,01%) și Dan Servcomex (subcontractant 0,01%); • Ofertant unic SC Citycons SRL (leader); • Ofertant unic Wash Expert SRL (leader), ACS New Antreprenor Construct (terț), Lex Protect Buzău (subcontractant 5,05%) și SC GazInstal Energy SRL (subcontractant 0,8%); • Asocierea Nomis 2003 SRL (leader), KTZ EDIL International SRL (ofertant) și Electroinst Scinteie SRL (subcontractant 12,91%).

Deja, documentele depuse de constructorii interesați de investiție au început deja să fie verificate în cele mai mici detalii. Așa cum se arată pe SICAP, cele șapte oferte vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe data de 17 iunie. Ulterior, va fi desemnat un câștigător și va fi semnat contractul de execuție a lucrărilor, ce trebuie realizate în decurs de 20 luni. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai scăzut preț.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt 120 de preșcolari, 12 cadre didactice și 13 cadre didactice auxiliare și nedidactice. Noul corp de clădire în care va funcționa Grădinița nr. 5 va fi construit vis-a-vis de actuala locație a grădiniței (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4-6), respectiv pe un amplasament cu o suprafață totală de 2.345 metri pătrați în care a funcționat Sindicatul Învățământ „Tutova” Bârlad timp de câțiva ani. Pentru a face loc noului imobil, în primă fază, vor fi demolate cele două construcții existente în prezent pe respectivul teren. Clădirea va avea parter și etaj, va fi dreptunghiulară și va avea o lungime de 41,78 metri, o înălțime de 15,65 metri și o înălțime de 9,05 metri.

Imobilul va avea spații specifice pentru învățământul preșcolar: spațiu primire copii, vestiar, cabinet medical, izolator, șase săli de grupă, sală multifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, bucătărie, spații administrative, centrală termică și spălătorie. Clădirea va avea, pe lângă cele două case de scară închise, și o scară exterioară pentru evacuarea în situații de urgență.

În plus, proiectul prevede și dotarea sălilor de grupă și a sălii multifuncționale cu mobilier și materiale didactice corespunzătoare pentru creșterea gradului de confort, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice; echiparea corespunzătoare a bucătăriei și a spălătoriei cu dotări specifice pentru asigurarea unei funcționalități adecvate, conform standardelor în vigoare; dotarea corespunzătoare a spațiilor administrative (birouri, cabinet medical, vestiare), pentru asigurarea condițiilor moderne de lucru și o mai bună organizare administrativă. Nu în ultimul rând, proiectul prevede și achiziția de dotări destinate persoanelor cu dizabilități: un elevator pentru transportul pe scări a persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a facilita accesul acestora, în vederea accesibilizării mijloacelor de comunicare și informare.

Investiția este finanțată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 10, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectivul specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Trebuie spus că, în septembrie 2019, reprezentanții primăriei au demarat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și de asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiție. În ianuarie 2020, contractul a fost atribuit firmei SC Pencraft SRL din județul Iași, pentru suma de 98.000 lei fără TVA (adică 116.620 lei cu TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.