Adrian Solomon a devenit președintele Comisiei parlamentare a revoluționarilor

0
1015

Bârlădeanul Adrian Solomon a fost desemnat de cele două camere ale Parlamentului drept președinte al Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989.

Prin Hotărârea nr. 14/2021 pentru aprobarea componenței nominale a Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989 a Parlamentului României, publicată în Monitorul Oficial din 17 februarie 2021, deputatul PSD Adrian Solomon a fost desemnat președintele acestei comisii. Hotărârea a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat în ședința comună din 17 februarie 2021, un alt deputat vasluian, Irinel Stativă, de la PSD, fiind desemnat membru al comisiei. Este vorba despre fosta Comisie parlamentară pentru controlul aplicării Legii nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, care se ocupă în principal de acordarea titlurilor de „revoluționar” și a drepturilor de care beneficiază aceștia și urmașii lor.

Cei doi deputați vasluieni mai fac parte, tot împreună, din Comisia pentru muncă și protecție socială, Adrian Solomon, în calitate de vicepreședinte (președinte, în mandatul trecut), iar Irinel Stativă, în cea de membru.

Alături de ei, din Comisia parlamentară a revoluționarilor din decembrie 1989 mai fac parte Dogariu Eugen, senator – Grupul parlamentar al PSD, ca vicepreședinte, deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu, secretar, iar ca membri, deputatul PSD Radu-Mihai Cristescu, deputatul PNL Jaro Norbert Marșalic, deputatul PNL Florin-Claudiu Roman, deputatul USR PLUS Alin-Costel Prunean, deputatul USR PLUS Raoul-Adrian Trifan și deputatul UDMR Zacharie Benedek.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.