Acțiune S.I.C.E. Vaslui

0
811

Pe 10 februarie, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 60 de agenți economici și au fost legitimate peste 80 de persoane.

A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni (2 infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, 1 infracțiune de contrabandă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 1 infracțiune de înșelăciune prevăzută de art. 244 din Codul penal).

Totodată, au fost aplicate și 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.500 de lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 au fost aplicate pentre încălcarea prevederilor Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 3 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative.  

Mai mult, au fost confiscați peste 2.700 de lei, precum și bunuri (țigarete) care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.