A început școala, au început problemele: 17 elevi și 16 profesori confirmați cu SARS-CoV-2!

0
1669

După numai o săptămână și jumătate de la debutul semestrului II, autoritățile județene au luat în evidență 33 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unităților școlare din județ. Din total, 17 sunt copii, iar 16 sunt cadre didactice.

După cum a informat conducerea Inspectoratului {colar Județean (ISJ) Vaslui săptămâna trecută, în primele patru zile de școală din semestrul al II-lea, respectiv în intervalul 8 – 11 februarie, au fost luate în evidență opt cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor și al cadrelor didactice din instituțiile de învățământ. Este vorba despre doi copii și șase adulți (educatori / profesori). De atunci și până ieri, 17 februarie, adică după încă patru zile de școală și două de week-end, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns de la 8 la 33, cel al copiilor infectați depășindu-l pe cel al profesorilor.

„De la începerea școlii și până în prezent, în cadrul unităților de învățământ din județ au fost confirmate 33 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, respectiv 17 elevi, dintre care 14 în mediul urban și 3 în mediul rural, și 16 adulți (personal școlar), dintre care 9 în mediul urban și 7 în mediul rural. ~n situațiile în care apar cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în unitățile de învățământ, se aplică prevederile Ordinului Comun nr. 3235/93 din 5 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, ne-a declarat, ieri, 17 februarie, Mihaela Vlada, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Potrivit respectivului act normativ, cursurile școlare se suspendă și se trece la predarea în sistemul online în trei situații:

1. La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație, se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situația în care, în aceeași sală, cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să își desfășoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

2. La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

3. La apariția a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situația în care, în aceeași sală, cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să își desfășoare cursurile după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă. Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unității de învățământ / instituției conexe, după consultarea DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.