Vasluiul face excepție: nerespectarea regulilor de protecție sanitară, în continuare amendată!

0
428

Polițiștii afiliați la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Biroul Teritorial Vaslui, nu s-au raliat protestului inițiat la nivel național, având ca motiv înghețarea salariilor acestei categorii de bugetari. Dacă în alte județe, începând de luni, 11 ianuarie, polițiștii din acest sindicat nu vor mai aplica amenzi, ci doar avertismente, la Vaslui s-a decis respectarea în continuare a prevederilor legale și amendarea celor care nu poartă mască pe stradă sau în instituții ori spații comerciale!

Unele sindicate ale oamenilor legii, inclusiv cel mai maredin țară, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din România, anunța recent că nu vor mai presta o serie de activități, între care aplicarea de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară impuse pe perioada stării de alertă pe timpul pandemiei de SARS Cov 2, refuzul transmiterii de documente sau verificarea persoanelor aflate în carantină infectate cu temutul virus, sau neprestarea de ore suplimentare, în semn de protest pentru înghețarea salariilor acestei categorii de bugetari și neacordarea unor drepturi deja aprobate prin diverse acte normative. Protestul anunțat urma să demareze de pe 11 ianuarie, și chiar a fost pus în practivă în mai multe județe. Nu însă și la Vaslui, conducerea Biroului Teritorial Vaslui al SNPPC, de comun acord cu sindicaliștii, preferând calea negocierilor și continuarea acțiunilor legale așa cum sunt ele prevăzute în prezent, cu aplicarea de amenzi pentru nerespecatrea măsurilor sanitare și continuarea activităților în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

”Avem promisiuni că se vor purta negocieri pe acest subiect inclusiv în cadrul comisiilor de dialog social, de aceea, am considerat că, dacă există cale de înțelegere, ar fi nepotrivit să recurgem la acțiuni care ar afecta poate întreaga populație. Dacă însă la guvernanți nu vom găsi înțelegere în satisfacerea acestor doleanțe, până la urmă legale, nu vom pregeta să ne alăturăm acțiunilor de protest care vor fi anunțate la nivel național. Până atunci, vom continua să ne facem datoria și să asigurăm păstrarea regulilor de protecție sanitară în vigoare, inclusiv, acolo unde este cazul, prin aplicarea de amenzi”, a declarat Paulică Neamțu, președintele Biroului Teritorial Vaslui al SNPPC.

SNPPC Vaslui este cel mai mare sindicat al polițiștilor din județ și numără aproximativ 400 de persoane, aproape jumătate dintre angajații Inspectoratulului de Poliție al Județului Vaslui. Dintre sindicaliști, mulți sunt angajați la Ordine Publică sau în partea de circulație rutieră, domenii unde se aplică și cele mai multe amenzi contravenționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.