Un scurtcircuit a distrus casa unei octogenare din Bârlad

0
640

O femeie de 87 de ani, din Bârlad, era cât pe ce să rămână în toiul iernii fără un acoperiș deasupra capului după ce, la primele ore ale dimineții, casa în care locuiește i-a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor a limitat incendiul la o singură cameră, însă pagubele produse se ridică la circa 20.000 lei.

În dimineața zilei de 18 ianuarie, în jurul orei 7.00, Detașamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitate, aflată pe strada Petru Rareș, în apropierea Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad. Pentru că, inițial, incendiul fusese anunțat cu posibile victime, militarii bârlădeni au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD de tip B2 (EPA) și cu echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea incendiului. Din fericire, până la sosirea pompierilor, persoanele aflate în locuință s-au autoevacuat.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la nivelul unei camere și exista pericolul de propagare la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Proprietara locuinței, o femeie de 87 de ani, și o prietenă a acesteia în vârstă de aproximativ 55 de ani au fost evaluate și îngrijite de echipajul ambulanței SMURD, dar au refuzat transportul la o unitate medicală. În incendiu, au ars două ferestre, o ușă, o canapea, un DVR, un monitor, un televizor, o comodă din lemn, un șifonier, diverse produse textile și documente. A fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, o ușă, o masă și diverse textile. Au fost salvate celelalte trei camere, bucătăria locuinței și un cățel care s-a ascuns de flăcări după un șifonier. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 150.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor distruse/degradate însumează circa 20.000 lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.