Proiect CJCPCT Vaslui, finalizat de Ziua Culturii Naționale

0
691

15 ianuarie, ziua de de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, a căpătat o nouă semnificație începând din anul 2011, când a devenit Ziua Culturii Naționale, sărbătoare națională ce are ca obiectiv promovarea culturii, artei și efortului academic.

Proiectul propus de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui pentru ediția din acest an a constat într-un curs de actorie online desfășurat în perioada 7-14 ianuarie 2021, adresat liceenilor din județul Vaslui, susținut de regizorul Radu Ghilaș.

Proiectul s-a bucurat de un real succes printre liceeni, aplicând formulare de înscriere inclusiv copii din Republica Moldova, motiv pentru care organizatorii au decis împărțirea cursanților în două grupe: o grupă constituită din liceenii din Vaslui și Bârlad respectiv, o grupă din Huși și Republica Moldova.

Care va fi rezultatul acestui proiect? Două materiale înregistrate, două recitaluri unitare pe două teme mereu de actualitate din creația eminesciană: “Ce e amorul?” și „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?” ce vor fi postate pe pe pagina de facebook:  https://www.facebook.com/centrulculturiitraditionale.vaslui 

e-amorul

în interpretarea:

Larisa Neacșu

Smărăndița Ioana Vîrlan

Beatrice Popica

Ana Maria Toporăscu

Mihaela Ciobanu

Ana-Maria Ionescu

Beatrice Stanciu

David Iacob

Cosmin Ionuț Cavalciuc

Anamaria Tăcuțanu

Amalia Mădălina Cochileț

Ianis Cosmin Jitaru

Larisa Maria Puf

Georgiana Elena Ignat

Debora Omelcu

Alexandra Ciornei

Emanuela Stancă

Ro-mania

în interpretarea:

Vlada Bujac

Bianca Maria Hîncu

Adriana Mălai

Maria-Emilia Orzoi

Milena Gabriela Benea

Dragos Gabriel Talmaciu

Paul Răzvan Neculau

Casian Ciobanu

Simona Georgiana Calfa

Călin Radu Cărare

”Clasamentul participanților la webinar va fi anunțat astăzi, 15 ianuarie 2021”, a anunțat Anca Isabela Iacob, consultant artistic CJCPCT Vaslui, coordonatoarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.