Pompierii bârlădeni, trei ore de luptă cu un incendiu

0
854

Pompierii bârlădeni s-au luptat trei ore pentru a lichida un incendiu izbucnit la o locuință din satul Unțești, comuna Bogdănești. Nu au existat victime, însă proprietarii și-au pierdut aproape întreaga agoniseală.

Astăzi de dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui a anunțat finalizare unei ample intervenții la un incendiu a unei locuințe din localitatea Unțești.

„Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Unțești, comuna Bogdănești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul întregii locuințe (ardere generalizată) pe o suprafață de aproximativ 300mp. Exista pericolul de propagare a incendiului la alte două gospodării.
După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat”, au comunicat pompierii.
Reprezentanții ISU Vaslui au comunicat că în incendiu au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, șapte ferestre și tot atâtea uși (toate din termopan), șase paturi, patru televizoare, o ladă frigorifică, diverse piese de mobilier și produse textile. Au fost degradate tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, planșeul locuinței, un frigider, o mașină de spălat și o mașină de gătit, diverse piese de mobilier textile.
În schimb, datorită intervenții pompierilor au fost salvate proprietățile învecinate și NU AU FOST VICTIME.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură (sobă de teracotă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.