Ploaie de infracțiuni la regimul circulației rutiere

0
513

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Pe 20 ianuarie, la ora 23.20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, într-un sens giratoriu. Acesta era condus de un bărbat de 35 de ani, din Bârlad. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, unde a refuzat din nou să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Joi, 21 ianuarie, la ora 12.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243, în localitatea Tutova, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 48 de ani, din Tutova. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În aceeași zi, la ora 15.30, polițiștii Biroului Rutier Vaslui împreună cu polițiști din cadrul Poliției Locale Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Traian, din municipiu, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui oprit neregulamentar, în zona intersecției cu strada Republicii. Procedând la legitimarea și identificarea șoferului, un bărbat de 24 de ani, din Vaslui, acesta a precizat că permisul său de conducere este emis de autoritățile italiene și se află în Italia, în vederea preschimbării. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tot joi, 21 ianuarie, la ora 20.20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 248B, în localitatea Crețești, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vrancea, condus de către un bărbat de 31 de ani, din Soveja. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.