Peste 3.000 de profesori, secretari, laboranți și îngrijitori din școlile vasluiene vor să se vaccineze anti COVID-19

0
976

Nu mai puțin de 3.165 de angajați din învățământul vasluian, respectiv personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, și-au exprimat acordul în privința vaccinării anti COVID-19. Dintre aceștia, puțin peste 2.600 s-au programat deja.

Potrivit unei situații întocmite de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui pe data de 26 ianuarie, nu mai puțin de 3.165 de salariați din totalul de 6.096 din subordinea ISJ Vaslui s-au declarat de acord cu imunizarea anti SARS-CoV-2. Aici intră toate cele trei categorii de personal, respectiv didactic (profesori, învățători, educatori etc.), didactic auxiliar (secretari, bibliotecari, informaticieni, laboranți, tehnicieni, administratori financiar, pedagogi școlari, etc.) și nedidactic (paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști, etc.). Vorbim, așadar, de mai mult de jumătate din salariații din cele 640 de unități de învățământ.

„În privința campaniei de vaccinare, ISJ Vaslui a inițiat o campanie susținută prin toate canalele de informare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, deși procesul de vaccinare se află într-o dinamică datorată schimbării opțiunii colegilor din școli, la nivelul județului Vaslui, situația se prezintă astfel: • personal didactic – din 4.319 cadre didactice, și-au exprimat acordul 2.175, iar 1.845 au fost programate; • personal didactic auxiliar – din 507 persoane, și-au exprimat acordul 296, iar 228 au fost programate; • personal nedidactic – din 1.270 de persoane, și-au exprimat acordul 694, iar 530 au fost programate. La nivelul fiecărei unități de învățământ există o persoană desemnată prin decizie cu atribuții în ceea ce privește vaccinarea întregului personal din școală. Reprezentanții ISJ Vaslui oferă suport permanent colegilor din școli, părinților, elevilor și tuturor celor implicați în actul educațional”, a declarat prof. Loredana Roman, inspector școlar general în cadrul ISJ Vaslui.

Potrivit acesteia, instituția pe care o conduce se implică și monitorizează problematica vaccinării personalului din școli, dar și dotarea unităților de învățământ cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în contextul posibilității debutului semestrului al II-lea (8 februarie) prin reîntoarcerea elevilor în sălile de clasă.

Aceasta spune că, la data de 26 ianuarie, în toate cele 640 de unități școlare din județ existau stocuri suficiente de materiale de protecție medicală (2.943.992 măști de protecție și 633 de lămpi), dezinfectanți pentru suprafețe (169.170 litri) și dezinfectanți pentru mâini (25.325 litri). Toate aceste materiale au fost achiziționate de către ISJ Vaslui, cu fonduri de la Ministerul Educației aprobate prin HG 756/2020 și cu fonduri de la bugetele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.