Patru rugbiști bârlădeni, pregătire pentru meciul România – Belgia

0
2037

Patru din cei 41 de jucători de rugby convocați la cantonamentul dedicat „stejarilor”, ce se desfășoară în intervalul 19 ianuarie – 5 februarie, în vederea participării la meciul restanță cu Belgia, din ediția 2020 a Rugby Europe Championship, provin din Bârlad.

Pe 19 ianuarie, a debutat cel de-al doilea cantonament organizat de Federația Română de Rugby (FRR) în 2021 pentru naționala de seniori, scopul acestuia fiind pregătirea sportivilor înainte de competițiile din acest an. Prima astfel de competiție este Rugby Europe Championship, mai exact este vorba despre meciul România – Belgia, rămas restanță din ediția 2020. Astfel, cantonamentul se desfășoară în intervalul 19 ianuarie – 5 februarie, partida de rugby urmând să se dispute pe 7 februarie, la Craiova.

În total, antrenorul României Andrew Robinson a convocat 41 de jucători incluși în lotul extins, ce activează în campionatul intern, dar și în străinătate, stagiul de pregătire desfășurându-se în București. Sportivii se vor antrena în capitală până pe 5 februarie, când vor pleca spre Craiova. Rugbiștilor din campionatul intern li se vor alătura pe parcursul zilelor următoare și jucătorii care evoluează în Franța și Italia, după meciurile echipelor de club la care activează.

Printre cei 41 de jucători convocați se numără și patru bârlădeni. Trei sunt legitimați la cluburi din Super Ligă, în timp ce unul activează la o echipă din Sud-Vestul Franței. Este vorba despre Vasile Bălan (28 ani, pilier la CSA Steaua), Cristi Marian Chirică (23 ani, jucător de linia a III-a la Sporting Club Appameen din Franța), Gabriel Rupanu (23 ani, mijlocaș la grămadă la SCM Timișoara) și Alexandru Bucur (26 ani, jucător pe centru la CSM Știința Baia Mare). Toți și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe de top din țară.

„Este a treia oară că pregătim meciul cu Belgia, pentru că partida a tot fost amânată din cauza pandemiei. Așteptăm acest meci, Belgia este o echipă în ascensiune, își joacă șansa, sunt tot timpul în meci. Să ne uităm la rezultatul pe care l-au reușit cu Rusia anul trecut. Am avut o primă săptămână de teste, combinată cu antrenamente, iar acum urmează să ne axăm doar pe antrenamente. Suntem încrezători, jucăm pentru victorie, avem nevoie de un rezultat bun pentru a putea să ne concentrăm pe ediția din acest an a competiției, pe debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

Ceilalți jucători convocați la acest cantonament sunt de la CSM Știința Baia Mare, CSA Steaua, Valence Romans Drome, Zebre Rugby, Hyères-Carqueiranne-La Crau, Stade Nicois, SCM Timișoara, Bourg en Bresse, CS Dinamo, RC Massy, Perigueux, ACS Tomitanii Constanța, Colomiers, Bayonne și CS Vienne.

Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Andrew Robinson – antrenor principal, Stephen Scott și Sosene Anesi – antrenori secunzi, Florin Tașcă – preparator fizic, Marius Chiriac și Constantin Gheară – GPS, Dan Wanya-Crîngu – doctor, Marius Todosi și Sandu Constantin – kinetoterapeuți, Paul Larter – analist video, Daniel Carpo – manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.