Numirile politice din învățământul vasluian, în atenția președintelui PSD Marcel Ciolacu

0
570

„Depolitizarea a fost doar o altă promisiune de campanie. Acum, până la ultima comună, chiar și directorii de școli cu rezultate de excepție sunt înlocuiți cu politrucii și pilele PNL și USR-PLUS”, scrie președintele PSD Marcel Ciolacu într-o postare pe facebook. Asta după ce distribuie o postare a primarului liberal din comuna vasluiană Iana în care acesta mulțumește deschis conducerii PNL Vaslui pentru numirea politică a directorului de școală din comună.

Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză ipocrizia liderilor PNL și USR, care au promis depolitizarea învățământului, într-o postare pe facebook larg apreciată de pesediștii din toată țară, comentând ultimele numiri politice din fruntea instituțiilor de învățământ din județul Vaslui. Iar cel mai important lider PSD din țară nici nu putea veni cu un exemplu mai bun și mai concludent decât postarea primarului liberal din comuna vasluiană Iana, în care Nică Cojocaru mulțumește deschis conducerii județene a PNL, în speță președintelui Nelu Tătaru și secretarului general al organizației județene, Daniel Onofrei, pentru numirea noului director al școlii din comuna sa.

„Stimați cetățeni ai comunei Iana, țin să vă informez că, începând de astăzi, doamna Mocanu Liliana este directorul Școlii gimnaziale nr. 1 Iana. Pe această cale, doresc să îi urez mult succes în activitatea de director și să o asigurăm de tot respectul și sprijinul grupului de consilieri ai Partidului Național Liberal. Acest deziderat așteptat de locuitorii comunei Iana de 8 ani de zile a fost posibil cu ajutor din partea domnului Onofrei Daniel și a domnului Tătaru Nelu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal”, scrie Nică Cojocaru, primarul comunei Iana, într-o postare pe contul său de socializare, pe care ulterior a șters-o. Prea târziu însă, pentru că conducerea PSD a preluat-o ca „probă la dosar”.

A doua zi, războiul PSD cu numirile politice din învățământul vasluian, deschis de deputatul PSD Adrian Solomon, continuă la nivelul cel mai sus cu o postare a liderului partidului, Marcel Ciolacu, care atașează chiar cuvintele primarului liberal din Iana. Ciolacu scrie: „Singurul obiectiv al CDR2.0 este #împărțirea tuturor funcțiilor posibile pentru a-și îndestula întreaga clientelă de partid! #Depolitizarea a fost doar o altă promisiune de campanie. Acum, până la ultima comună, chiar și directorii de școli cu rezultate de excepție sunt înlocuiți cu politrucii și pilele PNL și USR-PLUS. Totul la vedere și într-un dispreț total față de profesioniști, elevi și părinții care ies în fața școlilor #închise să protesteze! Când interesele de grup și de partid o cer, CDR 2.0 trece cu buldozerul peste români!”

„Nu exista nicio urmă de psd-ism…”

Tot de facebook s-a folosit și deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, pentru a înfiera numirile politice din ultima perioadă din scolile bârlădene. Asta cu toate că nu are pagină facebook și nici măcar cont. Dar parlamentarul s-a folosit de pagina oficială a organizației PSD pe care o conduce pentru a scrie: „”Trebuie să reformăm feudalismul clientelar din inspectoratele județene”, grăia pe facebook Barna, Dan Barna. Un securist de tip nou cocoțat de șefii lui vicepremier în guvernul României”.

Liderul PSD de la Bârlad vine cu exemple de directori schimbați de liberali acum pentru că ar fi „pesediști”, dar care, spune Solomon, nu au nicio legătură cu partidul său: „Nu exista nicio urmă de psd-ism la d-na Balan de la Școala 8, înlocuită de eternul Georgel Bradu, pupincurist de mare respirație PD/PNL acum boroșist pe filiera Carolina de nord. Ce legatură avea dl. Frumuz cu org. PSD? Niciuna. (…) Ce legătură avea d-na Pașca de la Liceul Al. Vlahuță cu PSD? Niciuna. Eu nu am vorbit niciodată cu domnia sa. (Da! Bouroș, Bîca (…) – mai sunt și “dictatori”, cum îmi spuneți voi, care nu au năravurile voastre). Dar are o vină… s-a opus ca director al liceului ca dl. Bouroș și cu Bîca să rupă samavolnic o bucată din terenul școlii pentru a face ei un punct gospodăresc. Bravo! Ce legătură cu PSD-ul avea d-na Dascălu? Un profesionist ce a condus foarte bine școala George Tutoveanu atâția ani. O fi fluierat în biserică? Ce legatură avea d-na Huiban cu PSD-ul? Că doar nu pedepsiți oameni pentru activitatea altora, în speță a soțului?! Există și oameni normali pe lumea asta, măi Bîcă și Carolina! Nu este obligatoriu să activeze toți dintr-o familie în plan politic, unii poate s-au dedicat școlii. D-na Huiban este un astfel de exemplu”.

„Unde e România normală? Ăsta e modelul de guvernare europeană tot clamat de noua coaliție? Nu! Asta e noua vendetă politică. Talionul liberal se va năpusti asupra tuturor instituțiilor publice deconcentrate. Să vedeți ce distracție va fi când se vor da afara ei pe ai lor”, scrie, la final, deputatul, după care adaugă trei emoticoane (râs cu lacrimi) și semnează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.