Noapte grea pentru pompierii bârlădeni

0
860

Noaptea trecută pompierii bârlădeni au avut două intervenții. La prima, după orele 22:00, ei au lichidat un incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni, pentru ca apoi, după o luptă de trei ore să reușească lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din satul Mireni, comuna Coroiești. În ambele cazuri s-a reușit limitarea pagubelor și stoparea extinderii incendiilor.

Pompierii bârlădeni au avut o noapte grea după ce, în jurul orei 22:00, au au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un  echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni. La fața locului a ajuns și ambulanță tip B aparținând Serviciului de Ambulanță al Județului Vaslui, substația Bârlad, care a transportat la spital o persoană de sex masculin care prezenta arsuri pe o mare suprafață a corpului. Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 67 ani, a fost diagnosticată cu arsuri de gradele II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiulnse manifesta într-o cameră de locuit, în bucătărie și un hol, existând pericolul de propagare la întreaga locuință, precum și la două anexe gospodărești. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars două uși, două ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și bunuri electrocasnice. S-au degradat planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați,  tencuiala pe o suprafață de circa 100 metri pătrați, o sobă cu acumulare de căldură și diverse produse textile ori material plastic. Au fost salvate celelalte încăperi ale locuinței și anexele gospodărești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost aruncarea de lichide combustibile peste jarul dintr-o sobă cu acumulare de căldură.

Câteva ore mai târziu, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Mireni, comuna Coroiești.

La sosire echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la o locuință și exista pericolul de propagare la un alt imobil învecinat precum și la o hală în care se afla parcată o combină agricolă. De data aceasta nu au fost găsite persoane rănite sau intoxicate cu monoxid de carbon sau alte gaze toxice.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului din locuință, iar cel de-al doilea, pentru protecția proprietăților și bunurilor aflate în pericol. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn și întreaga locuință (aproximativ 150 metri pătrați) precum și toate bunurile aflate în interior. Au fost salvate hala, combina agricolă din interiorul acesteia și o locuință aflată în apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.