Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, un exemplu că viața merge mai departe în pandemie

0
686

În vreme ce spațiile culturale din București au fost redeschise de ieri la 30% din capacitate, directorul Directorul Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberlander-Târnoveanu, dă exemplu muzeului din Vaslui pentru modul în care viața culturală poate continua în pandemie.

„Mâine o să merg la Vaslui, unde va fi vernisată, miercuri, o expoziţie dedicată mareşalului Constantin Prezan, cu piese de la Muzeul Național de Istorie a României, de la Iaşi, de la Alba Iulia şi, bineînţeles, de la Vaslui. Deci, partea de colaborare între instituţii continuă să funcţioneze. Pandemia nu ne opreşte să ne facem datoria”, a afirmat, ieri, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), Ernest Oberlander-Târnoveanu, dorind să arate că activitatea instituțiilor muzeale a continuat în țară, în ciuda măsurilor impuse din cauza pandemiei.

El a mai spus că instituţia pe care o conduce va funcţiona cu respectarea regulilor sanitare adoptate odată cu redeschiderea din luna mai 2020, evenimentele culturale desfăşurându-se fără public, iar ghidajele sunt suspendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.