Liber la plata taxelelor și impozitelor locale în municipiului Vaslui pentru 2021!

0
607

Începând de astăzi, 11 ianuarie, se redeschid casierile Primăriei municipiului Vaslui pentru plata taxelor și locale impozitelor locale pentru anul 2021, dar și a altor obligații de plată, eliberarea de certificate fiscale ori înregistrarea unor bunuri dobândite. În vederea evitării aglomerației la casieriile primăriei și a timpului suplimentar petrecut în acest scop, date fiind măsurile de protecție sanitară în vigoare datorate pandemiei de Covid 19, autoritățile recomandă și alte mijloace de plată, între care plata prin intermediului site-ului ghiseul.ro ori prin tranzacții bancare. Nu uitați, termenul limită până la care contribuabilii beneficiază de o reducere cu 10% pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale este 31 martie.

În perioada 28 decembrie 2020 – 4 ianuarie 2021, plata taxelor și impozitelor locale la Primăria municipiului Vaslui a fost blocată, inclusiv plata prin ghiseul.ro, în vederea operațiunilor necesare închiderii / deschiderii noului an fiscal. Ulterior, și activitatea ghieelor de ralații cu publicul a fost suspendată, până pe 8 ianuarie, din același motiv, în această perioadă fiind posibilă doar plata amenzilor, a taxelor judiciare de timbru și a altor taxe locale fără debit. Activitatea casieriilor, dar și a ghiseul.ro, pentru încasarea taxelor și impozitelor locale, eliberarea de certificate fiscale ori înregistrarea unor bunuri dobândite va fi reluată începând cu luni, 11 ianuarie. Ca de obicei, vasluienii se vor dovedi buni platnici în ceea ce privește plata obligațiilor către bugetul local, de aceea, în vederea evitării aglomerației la casieriile primăriei și a timpului suplimentar petrecut în acest scop, date fiind măsurile de protecție sanitară în vigoare datorate pandemiei de Covid 19, autoritățile recomandă cetățenilor să apeleze și la celelalte casierii deschise în oraș, în afara celei de la sediul primăriei, respectiv, cea din zona Gării, din Cartier, sau cea de la Centrul de Afaceri, dar și apelarea la alte mijloace de plată electronice, mai comode. „Termenul limită până la care contribuabilii beneficiază de o reducere cu 10% pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale este 31 martie, același termen fiind stabilit și pentru plata parțială a contribuțiilor la bugetul local. De aceea, fac un apel către contribuabili să încerce să folosească toate punctele de lucru ale casierilor primăriei municipiului Vaslui, dar, mai ales, să apeleze la plata prin mijloace electronice, pentru a evita cozile și timpul pierdut. De asemenea, tot pentru a evita petrecerea unei perioade mai mari la casierie, recomand vasluienilor să aștepte primirea declarației de impunere, care va fi transmisă în această perioadă fiecărui contribuabil, odată cu scrisoarea primarului municipiului Vaslui și planul de investiții pe acest an”, a explicat Eugen Boț, directorul economic al instituției.

Trebuie spuc să și în acest an, municipalitatea vasluiană, cu aprobarea consilierilor locali, a decis păstrarea nivelului anterior al taxelor și impozitelor locale, care, conform legii, vor fi majorate doar cu rata inflației, 3,8%. „Nu avea nici un rost să încercăm majorarea taxelor și impozitelor, câtă vreme vasluienii, chiar și acei al căror buget a scăzut din cauza Coronavirusului, s-au dovedit a fi buni platnici. Mai mult, doresc să mulțumesc vasluienilor pentru felul în care au înțeles să se achite și în acest an, în condiții de pandemie, condiții care și-au pus amprenta pe bugetul personal al fiecăruia dintre noi. Datorită faptului că s-a reușit atragerea la buget a circa 85 – 87% din sumele propuse a fi încasate din taxe și bugete locale, avem speranțe mari să putem continua implementarea proiectelor propuse în vederea modernizării și dezvoltării orașului nostru”, declara, la sfârșitul anului, trecut, primarul Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.