La Bârlad, startul la plata impozitelor pe 2021 se dă pe 15 ianuarie!

0
1244

Așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani, când contribuabilii din Bârlad și-au putut achita impozitele pe locuințe, mașini sau terenuri abia după jumătatea lui ianuarie, și în 2021, startul se va da pe 15 ianuarie. Acesta este al treilea an în care bârlădenii își pot plăti taxele și impozitele locale prin intermediul ghișeului virtual (www.ghiseul.ro), dar și al terminalului POS (cu cardul bancar, la ghișeu). Informarea vine chiar din partea reprezentanților Primăriei Bârlad, care au afișat atât la intrarea în instituție cât și pe pagina de internet data la care se începe preluarea taxelor și a impozitelor locale pentru anul ce abia a început.

„Aducem la cunoștință publică faptul că, începând cu data de 15 ianuarie 2021, plata taxelor, impozitelor locale, amenzilor și cea de salubritate se poate face la următoarele puncte de încasare: 1. Primăria Municipiului Bârlad, str. 1 Decembrie, nr. 21, camera 10; 2. Cinematograful „Victoria”, parter, intrarea principală; 3. Clădirea anexă din fața Cantinei de Ajutor Social, str. Ștefan Procopiu, nr. 7”, se arată în anunțul făcut de oficialii primăriei.

În ceea ce privește varianta plăților online prin intermediul portalului www.ghiseul.ro, trebuie spus că, la acest moment, la nivelul Bârladului sunt înregistrați 2.176 de contribuabili care își achită impozitele și taxele locale fără a mai sta la coadă la casieriile primăriei. Celelalte localități din județ înrolate pe portalul www.ghiseul.ro sunt Huși (316 utilizatori), Lipovăț (3 utilizatori), Murgeni (13 utilizatori), Negrești (134 utilizatori), Pădureni (2 utilizatori), Vaslui (2.453 utilizatori), Vetrișoaia (un utilizator) și Vinderei (4 utilizatori).

Revenind la Bârlad, impozitele au rămas aceleași de anul trecut, însă consilierii locali au aprobat o majorare de 3,8%, adică o corecție cu rata inflației. Cei care vor achita integral impozitele pe locuințe, mașini sau terenuri aferente anului 2021 până la 31 martie vor beneficia de celebra reducere de 10% din suma datorată. Așa cum a devenit o obișnuință deja, cu siguranță, și în acest an, primii care vor lua cu asalt ghișeele vor fi tot pensionarii, care vor să scape de această corvoadă chiar din prima lună a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.