ISJ: Toate școlile din județ sunt pregătite pentru reprimirea elevilor!

0
712

Inspectoraul Școlar Județean Vaslui a anunțat că în eventualitatea debutului semestrului II prin întoarcerea elevilor în clase, toate unitățile de învățământ din județ sunt pregătite. Există peste 2,9 milioane de măști, suficient dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini, iar vaccinarea cadrelor didactice este în grafic.

Teacher and children with face mask back at school after covid-19 quarantine and lockdown, writing.

Inspectaratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui este pregătit pentru reprimirea elevilor în sălile de curs. Conducerea instituției a anunțat că, în eventualitatea debutului semestrului II al anului școlar 2020-2021 prin reîntoarcerea elevilor în sălile de curs, toate unitățile de învățămând din județ au materialele sanitare necesare.

În toate cele 640 de unități de învățământ din județ există stocuri suficiente de protecție medicală. Școlile vasluiene sunt pregătite să ofere elevilor nu mai puțin de 2,9 milioane de măști și 633 de lămpi. De asemenea, în școlile și liceele vasluene există 169 de mii de litri de dezinfectanți pentru suprafețe și 25 de mii de litri de dezinfectanți pentru mâini pregătite pentru uzul elevilor.  

Vaccinarea cadrelor didactice este în curs, din cei 4.319 de dascăli, câți își desfășoara activitatea profesională cu elevii, 2.175 și-au exprimat acordul pentru a se vaccina, în vreme ce

1.845 au fost programați. De asemenea, din cei 1.270 de salariați care fac parte din personalul auxiliar, 697 și-au exprimat acordul și 530 au fost deja programați.

Reprezentanții ISJ Vaslui au precizat că „la nivelul fiecărei unități de învățământ există o persoană desemnată, prin decizie, cu atribuții în ceea ce privește vaccinarea întregului personal din școală”.

Ministerul Educației a explicat că noua schemă de revenire la școală, ce urmează a fi pusă în practică începând cu data de 8 februarie, dacă evoluția epidemiologică o va permite, anulează scenariul de învățare în sistem hibrid. Regula prin care o jumătate de clasă era, fizic, la școală și cealaltă jumătate învăța de acasă, online, a fost scoasă din uz de către autorități. În acest context, noi reguli de distanțare vor fi stabilite, de comun acord, de către ministerele Sănătății și Educației, în urma analizei din data de 2 februarie, când va fi luată decizia finală privind deschiderea și funcționarea unităților de învățământ.

În scenariul verde, toți elevii merg la școală, în cel galben, merg doar elevii din învățământul primar, cei de clasa a VIII-a și a XII-a și preșcolarii, în timp ce elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a vor face ore online. În localitățile care se vor afla în scenariul roșu vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV, care vor fi închise doar în momentul în care se va atinge indicele de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.