Gimnastele și atleții din Bârlad vor fi premiați de municipalitate

0
1427

Așa cum s-a întâmplat în 2018, gimnastele și atleții legitimați la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care au obținut premii la competițiile naționale și internaționale desfășurate în lunile noiembrie-decembrie 2020 vor fi răsplătiți cu premii în bani. Ceremonia va avea loc în februarie, în acest sens consilierii locali urmând să aloce 7.800 de lei.

2020 este al doilea an, după 2018, în care autoritățile locale bârlădene organizează o festivitate pentru a-i răsplăti cu premii în bani pe sportivii legitimați la CSS Bârlad ce s-au remarcat la competițiile de profil din ultimele luni. În acest sens, la ședința ordinară a Consiliului Local Bârlad ce va avea loc pe 28 ianuarie, în sala mare a Cinematografului „Victoria”, va fi dezbătut, printre altele, și un proiect ce vizează „aprobarea programului și devizului estimativ ale activităților cultural-artistice și sportive din luna februarie 2021”.

Una din puținele activități programate pentru februarie este cea referitoare la premierea laureaților de la CSS Bârlad la competițiile naționale și internaționale din lunile noiembrie-decembrie 2020, pentru care consilierii urmează să aloce de la bugetul local suma de 7.800 lei. Așa cum se arată în respectivul proiect de hotărâre, banii ar urma să fie cheltuiți pentru premiile bănești, diplomele și florile oferite premianților. Festivitatea va avea loc pe 20 februarie, la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

Astfel, potrivit listei întocmite de conducerea CSS Bârlad, câte 500 de lei vor primi atleții Laurențiu Vrabie și Ștefania Cristea-Buhuș, care au obținut premiul III în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Juniori II, iar cu suma de 800 de lei va fi răsplătită gimnasta Amalia Balan, care a cucerit medalia de bronz la individual compus și câte una de argint la bârnă și sol la Campionatul Național de Gimnastică Artistică al Junioarelor I (Ploiești).

La același campionat s-au remarcat și gimnastele Amalia Puflea, Andra Donose și Florina Trică, care au concurat la categoriile Junioare I, II, respectiv III. Astfel, Amalia Puflea a cucerit medalia de aur la sărituri, Andra Donose a obținut câte o medalie de aur la individual compus, bârnă și sol și câte una de argint la sărituri și paralele, iar Florina Trică a obținut trei medalii de aur din cinci posibile (individual compus, paralele și sol) și o medalie de argint la sărituri. Fiecare din cele trei sportive va fi răsplătită cu câte 1.000 de lei.

Nu în ultimul rând, un plic cu 2.000 de lei va primi Daniela Trică, pentru performanța reușită cu echipa de senioare a României în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică din Mersin, Turcia, unde a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană continentală.

De menționat că atleții sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar, iar gimnastele de soții Ana Maria și Liviu Iordache. Excepție face Daniela Trică, transferată din noiembrie de la CSS Bârlad la CS Dinamo București, dar care, de patru ani, se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara), unde e inclusă în lotul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.