Deputatul Tudor Polak, întrebare de… cinefil: câți copaci trebuie să mai crească pe ”Modern”?

0
1083

Ieri, consilierii locali PNL și USR PLUS au depus un proiect de hotărâre privind preluarea în patrimoniul municipalității a celor două foste cinematografe ale Vasluiului, ”Modern” și ”Independența”. Fără să se lase influențați de eșecul demersurilor din anii trecuți, prin vocea deputatului Tudor Polak, liberalii cred că încercarea lor de a șterge cele ”două pete” de pe obrazul Vasluiului va fi încununată de succes.

Conform angajamentelor asumate public în campania electorală pentru Alegerile Locale din toamna anului trecut, Organizația Municipală PNL Vaslui se implică în rezolvarea problemelor importante ale municipiului reședință de județ. Una dintre acestea, spune deputatul Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui, ”are nu doar implicații de ordin estetic, ci și de ordin practic. Concret, mă refer la cele două foste cinematografe din Vaslui, ”Modern” și ”Independența”, odinioară locuri de relaxare și de petrecere a timpului liber, ajunse, acum, după ani de degradare și neglijare, două pete pe obrazul unui oraș cu pretenții din ce în ce mai mari”, a scris deputatul liberal pe Facebook.

Ieri, consilierii liberali și USR PLUS din Consiliul Local Vaslui au depus un proiect de hotărâre prin care se propune preluarea în patrimoniul municipalității a celor două obiective. ”Sunt convins că demersul lor este îndreptățit și se va bucura de succes. Vrem ca două zone centrale de importanță majoră ale Vasluiului să fie valorificate la adevăratul lor potențial și să fie redate vasluienilor”, a arătat parlamentarul.

Tudor Polak a admis că încercări de preluare a defunctelor cinematografe s-au mai făcut, însă lipsa rezultatelor a fost reflectată cu ironie. ”De-a lungul anilor, s-a mai încercat preluarea fostului Cinematograf ”Independența”, din păcate, fără succes. Locul a rămas, în continuare, un focar de mizerie și ”casă” pentru persoanele fără adăpost. Nici cele câteva incendii care au izbucnit acolo nu au fost de natură să convingă autoritățile că trebuie luate de urgență măsuri. Pompierii au venit, au stins focul, au plecat și… atât! La doi pași de Primărie, pe ”Modern”, copacul de pe acoperiș este deja bătrân. Scuzați-mi ironia, dar măcar o toaletare îi trebuie, din mandat în mandat! Câți copaci trebuie trebuie să mai crească acolo până vom reuși să rezolvăm situația?”, s-a întrebat deputatul liberal.

”În altă ordine de idei, consilierii locali PNL, alături de colegii din USR PLUS, au avut în vedere, la pregătirea proiectului de hotărâre, și situația juridică a R.A.D.E.F., regia care deține în proprietate cele două obiective, aflată în reorganizare. Se poate întâmpla oricând ca cele două foste cinematografe să fie vândute, iar autoritățile locale – Primăria și Consiliul Local – nu vor mai avea control asupra investițiilor care vor fi făcute pe cele două amplasamente. Am colaborat îndeaproape cu colegii mei consilieri locali în vederea elaborării acestui proiect de hotărâre care, cred eu, va aduce doar beneficii vasluienilor”, a conchis deputatul Tudor Polak, președintele Organizației Municipale PNL Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.