Copii, adolescenți și adulți, ”provocați” să-l omagieze pe Mihai Eminescu

0
914

Cu doar o zi înainte de împlinirea a 171 de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, primarul comunei Tutova îi îndeamnă pe elevi, studenți și adulți deopotrivă să-și arate recunoștința față de Mihai Eminescu prin intermediul unui concurs online.

Pe 15 ianuarie, sărbătorim Ziua Culturii Naționale și îl aniversăm pe „Luceafărul poeziei românești”, în acest an împlinindu-se 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Chiar dacă restricțiile impuse de pandemia de coronavirus îi ține pe elevi în case, iar acest lucru înseamnă că nu pot participa la concursuri ce necesită prezență fizică, primarul comunei Tutova, Ion Corciovă, a găsit un mijloc prin care să-i stimuleze pe prietenii săi virtuali, indiferent de vârstă, să îl aniverseze pe marele poet național. Prin intermediul unei postări pe contul său de socializre, edilul i-a invitat ieri, 14 ianuarie, să ia parte la un concurs online menit să-l aniverseze pe Eminescu într-un mod inedit. Evident, acesta le promite și premii participanților.

„Printr-o inteligentă postare, punem cultura românească în valoare! Cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, vă îndemn la un nou concurs! Sunteți invitați să postați o fotografie personală în care se află statuia lui Mihai Eminescu sau Teiul lui Eminescu sau o înregistrare video în care citiți sau recitați o poezie scrisă de marele poet. Fotografiile și înregistrările video cu cele mai multe aprecieri vor fi premiate. Chiar dacă, în anul pe care tocmai l-am încheiat, lecțiile principale au fost despre distanțare, izolare și risc, nu trebuie să uităm cea mai importantă lecție, și anume cea a RECUNOȘTINȚEI. Celui mai iubit poet al României îi datorăm veșnică recunoștință pentru opera de o inestimabilă valoare, care va dăinui peste veacuri, cât va fi acest pământ al neamului nostru, al copiilor copiilor noștri. Concursul se va încheia duminică, 17 ianuarie, ora 20.00. Nu este impusă limită de vârstă. Aștept cu nerăbdare postările voastre! Vă doresc mult succes!”, este invitația lansată de primarul comunei Tutova prietenilor săi virtuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.