Consilierii județeni încă se mai împart pe comisii

0
520

La mai bine de trei luni de la alegerile locale, consilierii județeni vasluieni încă nu au terminat de împărțit comisiile. În ședința convocată pentru mâine, 8 ianuarie 2020, un proiect de hotărâre vizează componența unei importante comisii, cea juridică și de disciplină.

Deși au trecut mai bine de trei luni de la alegerea lor, la sfârșitul lui septembrie 2020, consilieriii județeni vasluieni încă se mai împart în comisii de specialitate, cele abilitate să dea avize de legalitate pentru proiectele de hotărâre care apoi sunt discutate în plenurile ședințelor de Consiliu Județean. În ședința de mâine urmează să fie discutat un proiect de hotărâre care vizează componența Comisiei juridice și de disciplină, administraţie publică locală şi coordonarea consiliilor locale. Este o comisie foarte importantă, mai ales dacă avem în vedere că cele mai mari probleme ale funcționării Consiliului Județean, inclusiv cele generate de ședințele consilierilor județeni, sunt legate de… disciplină.

În mandatul precedent, tocmai aceste probleme juridice dar și de disciplină au dus la părăsirea sălii de ședință de către consilierii liberali, atunci când au fost nemulțumiți de faptul că cei din conducerea Consiliului Județean au anunțat convocarea ședințelor extraordinare cu prea puțin timp înainte, fără a le da astfel posibilitatea să studieze proiectele de hotărâre care urmau să fie supuse votului. O altă nemulțumire legată de desfășurarea ședințelor a fost refuzul conducerii CJ de a include pe ordinea de zi a ședințelor un punct care să se numescă „Diverse” și la care consilierii liberali să poată ridica diverse probleme. În ciuda insistenței consilierului liberal Liviu Iacob, președintele Dumitru Buzatu a refuzat în repetate rânduri să includă pe ordinea de zi un asemenea punct.

Astfel se explică acum de ce liberalii l-au propus în Comisia juridică și de disciplină, administraţie publică locală şi coordonarea consiliilor locale, care probabil va propune modificări la regulamentul de desfășurare a ședințelor CJ. Președinte al comisiei va fi însă pesedista Eugenia Steimberg, în vreme ce PSD va avea majoritatea prin consilierii Roxana Mădălina Miron-Feraru, Dan Eduard Prisacaru, Bogdan-Vasile Popa, cărora li se va adăuga la vot și aliatul Liviu-Dan Cain, ales din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Asta în vreme ce opoziția este reprezentată, pe lângă Liviu Iacob, de Mihai Ardeleanu și Lucian Corneliu Chirica, de la PNL, și Mihaela-Vica Bîicu, din partea Alianței USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.