CL Negrești, ședință pentru cheltuirea a 83 mii lei pe drumuri

0
867

Primarul orașului Negrești, Cristinel Rusu, i-a convocat ieri în ședință pe consilierii locali negreșteni pentru a cheltui excedentul bugetar de anul trecut, peste 83 de mii de lei, pentru reabilitarea drumurilor din oraș, știut fiind că starea infrastructurii rutiere este foarte proastă.

„Starea tehnică a drumurilor în localitatea Negreşti este bună, 72% din drumuri fiind asfaltate. Practic, cea mai mare parte din drumuri este modernizată”, se spunea în Strategia locală de dezvoltare durabilă a Orașului Negrești, județul Vaslui, pentru perioada 2014-2020, document realizat în perioada în care primar al orașului era Vasile Voicu. Cu toate acestea, negreștenii spun cu totul altceva și însuși documentul menționat arată că din cei 50 de kilometri de drum din interiorul orașului și al suburbiilor, 5,36 kilometri sunt de pământ. Este o situație mai puțin întâlnită în România ca o localitate declarată oraș să mai aibă încă drumuri de pământ, dar este la fel de bine cunoscută înapoierea, din punctul de vedere al infrastructurii și investițiilor, de care suferă Negreștiul, pe care mulți îl consideră cel mai sărac oraș din țară.

În acest context, primarul orașului, Cristinel Rusu, a convocat de îndată ședința Consiliului Local pentru data de ieri, 11 ianuarie 2021, pentru ca excedentul bugetar de anul trecut, în sumă de 83.100 de lei, să capete următoarea destinație: „Reabilitare și modernizare străzi și drumuri Negrești – Sat și satele componente, U.A.T. Negrești, județul Vaslui”, așa cum suna singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi.

De menționat că actualul primar, Cristinel Rusu, ales la ultimele alegeri locale din partea PNL, aflat deci la primul mandat și fiind primul edil liberal al orașului, și-a asumat o misiune extrem de dificilă, și anume scoaterea orașului din marasmul economic și social în care se află, după ce ultimii doi primari s-au declarat învinși. Ultimul edil, pesedistul Vasile Voicu, nu a mai candidat pentru funcție, deși își continuă cariera politică, însă acum în calitate de consilier județean. Asta în vreme ce precedentul primar, Ioan Cozma, s-a umplut de rușine atunci când a ridicat din umeri declarând că nu știe și nu poate rezolva marile probleme ale orașului. În egală măsură, s-a umplut și de dosare penale, fiind condamnat la închisoare cu suspendare, în 2012, pentru fapte de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.