Bârlădeanca Daniela Trică, în top 10 al celor mai bune gimnaste românce din 2020

0
1832

În urma rezultatelor obținute la competițiile de profil din 2020, gimnasta Daniela Trică, inclusă în lotul de senioare al României, a terminat anul pe locul VIII în topul celor mai bune zece gimnaste din țară alcătuit de Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică. Sportiva a fost legitimată la CSS Bârlad până la începutul lui noiembrie, când s-a transferat la CS Dinamo București.

Recent, Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a întocmit clasamentul celor mai buni gimnaști români din anul care tocmai s-a încheiat, la cele trei ramuri din structură: gimnastică artistică feminină, gimnastică artistică masculină și gimnastică aerobică. Pentru că 2020 a fost „anul pandemiei de SARS-CoV-2” și, pentru a se preveni îmbolnăvirea sportivilor, antrenorilor și spectatorilor, nu s-au putut organiza toate competițiile continentale și mondiale prevăzute în clasamentul aprobat la începutul anului, clasamentul a fost întocmit pe baza rezultatelor obținute la mai puține competiții decât în anii precedenți.

Astfel, cele mai importante repere competiționale ale anului 2020 în funcție de care s-a alcătuit clasamentul au fost Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, găzduite de Mersin (Turcia), respectiv Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică de la Ploiești (județul Prahova) și Gimnastică Aerobică de la Izvorani (județul Ilfov).

La fel ca în ultimii ani, nu se putea ca județul Vaslui să nu fie reprezentat în top 10 al gimnastelor, mai ales că Bârladul, prin secția de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS), a devenit o adevărată pepinieră de talente ce, de-a lungul anilor, au fost selecționate la loturile naționale de junioare, iar ulterior de senioare. Așa se face că, pe locul opt din zece, se află bârlădeanca Daniela Trică (16 ani), ce practică gimnastica artistică încă de la vârsta de 4 ani și care, în cei 12 ani de competiții, a obținut numeroase titluri naționale la individual, cu echipa și pe aparate și alte zeci de medalii de argint și bronz. Iar în ultimii 2-3 ani, s-a remarcat și la competițiile continentale, unde a participat cu lotul României.

Astfel, gimnasta, legitimată din noiembrie la CS Dinamo București, a contribuit la medalia de argint cucerită de echipa bucureșteană în cadrul Campionatului Național de Gimnastică Artistică, Individual Open și al Reprezentativelor de Club, de la Ploiești, din 18-21 noiembrie. Deși a ratat podiumul la individual compus, s-a revanșat la finalele pe aparate, unde a obținut o medalie de argint la bârnă și câte o medalie de bronz la sol și sărituri. Dar și mai valoros este rezultatul obținut la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Mersin, din 17-20 decembrie, unde bârlădeanca a cucerit medalia de argint cu echipa de senioare a României.

Trebuie spus că Daniela Trică și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, fiind legitimată la CSS Bârlad până la începutul lui noiembrie, când s-a transferat la CS Dinamo București. Însă, de aproape patru ani, este inclusă în lotul național ce se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara).

De menționat că Trică nu a figurat în clasamentul celor mai bune zece gimnaste din 2019, în schimb, a fost pe locul șase în top zece gimnaste ale anului 2018, grație locul IV obținut cu echipa de junioare a României la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică pentru Junioare de la Glasgow.

Clasament gimnastică artistică feminină 2020:

1. Larisa Iordache

2. Ana-Maria Bărbosu

3. Silviana-Maria Sfiringu-Gheorghe

4. Maria-Sorina Ceplinschi

5. Ioana-Andreea Stănciulescu

6. Irina-Antonia Duță

7. Andreea Preda

8. Daniela-Elena Trică

9. Iulia-Florentina Trestianu

10. Maria-Larisa Holbură

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.