Gimnasta Daniela Trică, argint pentru România la Campionatul European din Turcia!

0
1274

• Gimnasta Daniela Trică, din Bârlad, a cucerit medalia de argint cu echipa de senioare a României în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică din Mersin, Turcia.

Inclusă în lotul de gimnastică al României ce a participat, între 17-20 decembrie, la a 33-a ediție a „2020 European Championships in Womens’ Artistic Gymnastics” de la Mersin, Turcia, bârlădeanca Daniela Trică a cucerit medalia de argint împreună cu echipa. Vorbim de echipa de senioare a României, compusă din sportivele Antonia Duță (16 ani), Larisa Iordache (24 ani – medaliată olimpică, mondială și multiplă campioană europeană), Silvia Sfiringu (16 ani), Ioana Stănciulescu (16 ani) și Daniela Trică (16 ani), care a totalizat 154.496 puncte și a urcat pe a doua treaptă a podiumului. Bârlădeanca a contribuit la titlul de vicecampioane europene ale româncelor cu exercițiul de la bârnă, unde a fost notată de arbitre cu 12.466 puncte.

Finala în concursul pe echipe s-a desfășurat sâmbătă, la start fiind aliniate 30 de sportive din șase țări (Ungaria, Turcia, România, Ucraina, Cehia și Croația). Aurul a fost cucerit de echipa de senioare a Ucrainei (154.663 puncte), în timp ce bronzul a fost obținut de echipa Ungariei (151.597 puncte), la distanță mare de România.

În calificările din prima zi a competiției, unde a concurat doar la bârnă, aparat cunoscut drept „puntea suspinelor”, și unde a avut numeroase adversare cu mulți ani de experiență în fața ei, Daniela Trică, aflată în primul an de seniorat (a împlinit 16 ani pe 21 iunie), a reușit performanța de a se clasa pe locul IV dintr-un total de 40 de sportive (12.866 puncte). Din păcate, pentru că pe primele două locuri s-au clasat Larisa Iordache (13.633 puncte) și Silvia Sfiringu (13.100), iar regulamentul nu mai permite de ani buni calificarea a trei sau mai multor sportive din aceeași țară, doar acestea s-au calificat în finala de la bârnă.

Chiar și așa, faptul că a contribuit la câștigarea medaliei de argint cu echipa – deși este extrem de tânără și face parte din lotul de senioare al României de numai jumătate de an – demonstrează că are toate șansele să calce pe urmele Andreei Răducan, una dintre cele mai mari gimnaste pe care Bârladul și România le-au dat lumii. Cum are abia 16 ani, are tot timpul din lume să câștige titluri continentale și mondiale cu echipa, la individual compus și la cele patru aparate.

În ceea ce privește campionatul din Turcia, la senioare nu s-a concurat și la individual compus, ci doar pe echipe și pe aparate.

Trebuie spus că Daniela Trică și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, fiind legitimată la CSS Bârlad până la începutul lui noiembrie, când s-a transferat la CS Dinamo București. Însă, de aproape patru ani, este inclusă în lotul național ce se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.