Doi rugbiști bârlădeni, convocați la lotul României U18

Doi din cei 32 de jucători de rugby convocați la cantonamentul dedicat României U18, ce se va desfășura în a doua decadă a lunii, la Snagov, provin de la CSS Bârlad. Din staff-ul care pregătește „stejăreii” fac parte și antrenorul Florin Ibănescu și preparatorul fizic Dragoș Cernat, ambii foști sportivi la CSS Bârlad.

Lotul național lărgit al „stejăreilor” U18, rugby în XV, va intra în cel de-al patrulea cantonament de pregătire din anul 2020, respectiv primul din timpul pandemiei de SARS-CoV-2. Stagiul are loc între 11-21 decembrie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, județul Ilfov. Reunirea lotului a avut loc pe 8 decembrie, la ora 16.30, la sediul Federației Române de Rugby, după care jucătorii s-au deplasat la hotelul unde vor sta până pe 11 decembrie, timp în care vor efectua testarea COVID-19. În funcție de rezultate, ei urmează să facă apoi și vizita medicală.

În total, la acest cantonament, au fost convocați 32 de juniori incluși în lotul național lărgit, printre aceștia numărându-se și doi sportivi din cadrul Cubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, secția Rugby, antrenați de Florin Ibănescu. Este vorba despre juniorii Nicolas Ungureanu (pilier) și Mădălin Săndulache (centru), care s-au alăturat altor 30 de sportivi din țară și străinătate. Ceilalți „stejărei” convocați la cantonament provin de la cluburi precum CSO Pantelimon, CSM București, CNAV, CSA Steaua, CSS 2 Baia Mare, CT Dinicu Golescu și Beechencliff School.

Pregătirea în acest cantonament este coordonată de staff-ul format din bârlădenii Florin Ibănescu – antrenor treisferturi și Dragoș Cernat – preparator fizic, Mircea Taloș – antrenor înaintare, Ilie Vlad – doctor, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut și Rareș Manolache – manager.

Florin Ibănescu (31 ani) a fost și continuă să fie antrenor de rugby la categoriile de vârstă U8, U10, U12 și U14 din cadrul CSS Bârlad, iar anterior a jucat la Rugby Club Bârlad, dar și ca junior în categoriile de vârstă mari ale CSS Bârlad. Iar Dragoș Cernat (31 ani) a fost jucător doar la echipele de juniori din cadrul CSS Bârlad, nu și la echipa mare a Bârladului. În ultimii ani, a predat educație fizică și sport la Școala Gimnazială Ibănești, totodată fiind și responsabilul pe județ cu rugby-ul tag.

De menționat că cel de-al treilea cantonament al „stejăreilor” a avut loc în luna martie, exact înainte de a izbucni pandemia de coronavirus. Atunci, România U18 s-a pregătit la Rouen, Franța, unde avea programate două meciuri test cu echipa Roeun Espoirs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.