Bârlădeanca Daniela Trică va concura la Campionatul European de Gimnastică din Turcia

0
2132

Peste doar trei zile, gimnasta Daniela Trică (16 ani), din Bârlad, inclusă de nici jumătate de an în categoria Senioare, va reprezenta România la Campionatul European de Gimnastică Artistică pentru Senioare din Mersin, Turcia.

Între 17 – 20 decembrie, orașul Mersin din Turcia va găzdui cea de-a 33-a ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică pentru Junioare și Senioare (2020 European Championships in Womens’ Artistic Gymnastics). Inițial, importanta competiție continentală era programată a se desfășura în capitala Azerbaijanului, Baku, însă, pe ultima sută de metri, oficialii Federației Europene de Gimnastică (FEG) au decis mutarea ei în țara vecină.

În total, vor participa 90 de sportive cu vârsta cuprinsă între 14 – 31 ani din 15 țări (Ucraina, Lituania, România, Slovacia, Ungaria, Austria, Turcia, Israel, Cehia, Bulgaria, Luxemburg, Azerbaijan, Letonia, Slovenia și Croația). În prima zi (17 decembrie), vor avea loc calificările la senioare, iar în a doua zi – concursul junioarelor (individual compus și pe echipe) și premierea lor. În cea de-a treia zi, se va desfășura finala pe echipe la senioare, urmată de premiere, iar în ultima zi – finalele pe aparate la junioare și senioare, urmate de premiere.

România și-a anunțat participarea cu echipe la ambele categorii (junioare și senioare), în total urmând să se deplaseze la Mersin cu 11 sportive. Pe lista făcută publică de FEG figurează și o bârlădeancă, ce va avea ocazia să se remarce și să propulseze echipa de senioare cât mai sus în clasamentul european. Este vorba despre Daniela Trică, ce a împlinit 16 ani pe 21 iunie și care a fost legitimată până la începutul lui noiembrie la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, când s-a transferat la CS Dinamo București. Celelalte cinci componente senioare ale României sunt Larisa Iordache (24 ani – medaliată olimpică, mondială și multiplă campioană europeană), Antonia Duță (16 ani), Maria Holbură (20 ani), Silvia Sfiringu (16 ani) și Ioana Stănciulescu (16 ani).

În ceea ce o privește pe Daniela Trică, aceasta practică gimnastica artistică încă de la vârsta de 4 ani și, până acum, a obținut numeroase titluri naționale la individual, cu echipa și pe aparate și alte zeci de medalii de argint și bronz. De aproape patru ani, este inclusă în lotul național ce se antrenează la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Senioarelor Deva (județul Hunedoara). Asta după ce, anterior, aproape un an și jumătate, s-a antrenat la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor Onești (județul Bacău). Sportiva, care și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a CSS Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache, a făcut pasul la Seniorat, după ce, în vară, a împlinit 16 ani.

Trebuie spus că aceasta nu e prima sa participare la o competiție internațională. În iulie 2018, Daniela Trică a participat împreună cu bârlădeanca Laura Iacob la Concursul internațional amical pe echipe România – Israel, desfășurat la Izvorani, județul Ilfov, iar în august 2018, cele două gimnaste au concurat la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică din Glasgow, Scoția. În iunie 2019, Daniela Trică a luat parte la Cupa Internațională de Gimnastică Artistică „The 2019 Flanders International Team Challenge”, de la Ghent, Belgia, unde a cucerit medalia de aur cu echipa de junioare a României și pe cea de argint cu echipa mixtă. În aceeași lună, a făcut parte din lotul României care a participat la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică pentru Juniori din Györ, Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.